یک پایگاه خبری-تحلیلی مستقر در انگلیس در مقالهای به بررسی معضلاتی پرداخته که انتظار میرود عربستان سعودی بعد از خروج امارات متحده عربی با آن مواجه شود.
پایگاه «میدلایستمانیتور» مینویسد: «خروج امارات متحده عربی از ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی در یمن، رویداد شگفتآوری نبود و مسئلهای بود که در گذر زمان اتفاق میافتاد. قتل عام یمنی با محکومیت کشورها از چهار گوشه دنیا مواجه شد و به فاجعهای در زمینه روابط عمومی برای امارات تبدیل شد.»
این رسانه نوشته است: «خروج امارات از ائتلاف، عربستان سعودی را به شدت آسیبپذیر خواهد کرد و مطمئناً بر تأمین منابع مالی جنگ اثر خواهد گذاشت. ائتلاف، همین حالا هم بعد از آنکه قطر در پی محاصره کشورهای همسایه خود از آن خارج شد از لحاظ مالی با مشکلاتی مواجه شده بود.»
طبق این تحلیل، در صورتی که سودان هم نیروهای خودش را بر خلاف آنچه شورای نظامی انتقالی این کشور وعده داده از ائتلاف خارج کند، اوضاع برای عربستان به مراتب بدتر خواهد شد. در حال حاضر، نزدیک به ۱۴۰۰۰ نفر از شبهنظامیانی که به عنوان نیروی زمینی در میدان جنگ حضور دارند متعلق به سودان است.
میدلایستمانیتور در ادامه به توضیح درباره دلایل و انگیزههای امارات برای خروج از ائتلاف عربستان سعودی پرداخته است. این رسانه مینویسد: «اولاً طبق گفته ژاکلین مییر کاتتاک، از محققان Critical Threat Project، امارات متحده عربی به عربستان سعودی هشدار داده بود به حمایتش از «عبد ربه منصور هادی»، رئیسجمهور مستعفی یمن پایان دهد، وگرنه امارات از ائتلاف خارج میشود.»
دومین عامل، طبق این تحلیل، این است که روابط سیاسی و اقتصادی امارات با ایران، هر چند نه مانند گذشته، کماکان ادامه دارد. گزارشها نشان میدهند امارات بعد از چین دومین مقصد صادرات کالاهای ایران بود.
میدلایستمانیتور درباره دلیل سوم نوشته است: «همزمان با شلوغ شدن آبهای خلیج فارس، صحبت از تشکیل یک “نیروی پلیس” در تنگه هرمز جان میگیرد. امارات میخواهد همراه با آمریکا، انگلیس و کشورهای دیگر بخشی از این نیروی پلیس باشد.»
این رسانه در پایان خاطرنشان میکند: «امارات با خارج کردن نیروهای خود از یمن، در حال نجات دادن خودش از ذلالتی است که با شکست ائتلاف حاصل خواهد شد. محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی سرانجام برای به دوش کشیدن ذلت پذیرش شکست از حوثیها تنها خواهد ماند.»
منبع:http://tabyincenter.ir
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.