در بحبوحه برآشفتگیها پیرامون قتل خاشقچی و نگرانی در خصوص افزایش مشکلات انسانی در یمن، شراکتهای ایالاتمتحده در خلیجفارس (و به ویژه رابطه بین آمریکا و عربستان) با بررسی جدیدی مواجه شدهاند. عدهای از کارشناسان عنوان کردهاند که همکاری بین واشنگتن و ریاض دیگر در راستای منافع ایالاتمتحده نیست، به همان اندازه که با ارزشهای آمریکا نیز هماهنگ نیست.
به عقیدهٔ نگارنده این گزارش، کنار گذاشتن شراکت با عربستان سعودی یا دیگر همپیمانان در خلیجفارس به سه دلیل یک اشتباه محض است. اولاً این ائتلافها دارای یک عنصر تدافعی نیز هستند؛ ایالاتمتحده به دنبال حفظ روابط نزدیک با ریاض و دیگر کشورها است تا نفوذ خود بر تصمیمات این کشورها را حفظ کرده و باثبات ماندن آنها را تضمین کند. ثانیاً، همانطور که پیشتر ذکر شد، اقدام از طریق (و به واسطه) همپیمانان درستترین راه برای حفاظت از منافعمان در خاورمیانه و در عین حال انتقال منابع به مناطق دیگر است. ثالثاً قطع کردن همکاریها ما در منطقه، این کشورها را وادار میکند به جاهای دیگری برای تأمین سلاح و سایر پشتیبانیها روی آورند، که انگیزههای قدرتهای خارجی دیگر جهت تعمیق مداخلات خود در منطقه را افزایش میدهد.
اما این بدان معنا نیست که ایالاتمتحده باید از وضعیت کنونی راضی باشد. درست همانطور که خروج از شراکتهای منطقهای منافع ما را تضعیف میکند، پذیرش نسنجیده آنها یا کنارهگیری از وضعیت کنونیِ مسائل نیز همین نتیجه را در پی دارد. در عوض، ایالاتمتحده باید تلاشهای خود را بر روی چند حیطه متمرکز کند.
متن کامل مقاله «سیاست ایالاتمتحده در شبهجزیره عربستان»
منبع:http://www.css.ir
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.