آموس هارل: یکی از برجستهترین کارشناسان رسانهای اسرائیل در زمینه مسائل نظامی و دفاعی است. وی طی 12 سال گذشته خبرنگار نظامی و تحلیلگر دفاعی هاآرتص بوده است.
نویسنده این مقاله معتقد است که کارزار فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران اگرچه اقتصاد این کشور را متزلزل کرد اما باعث نشد تا رهبران تهران در سیاستهای خود تغییری ایجاد کنند. چالش اصلی دولت بایدن دستیابی به توافق جدید است که در آن باید برنامه موشکی، مداخله ایران در اقدامات تروریستی و براندازی در خاورمیانه رسیدگی شود؛ اما هدف این است که نخستین دستیابی به موفقیت قبل از انتخابات ریاست جمهوری ایران در ماه ژوئن فراهم شود. ولی موفقیت این هدف مرهون فشار خارجی و کشمکش قدرت داخلی بین اردوگاه اصولگرایان و اصلاحطلبان (میانه رویان) میباشد.
نویسنده در بخش دیگر مقاله به مشکلات گسترده داخلی ایالاتمتحده آمریکا اشاره میکند و بر این دیدگاه است که ویروس کرونا و بحران اقتصادی آن، اولویت منطقه خاورمیانه را برای ایالاتمتحده کاهش داده است. وی معتقد است که دولت بایدن برای ازسرگیری مذاکرات با ایران، با فشار اسرائیل روبرو خواهد شد اما به احتمال زیاد شاهد درگیری از نوع اوباما و نتانیاهو در سال 2009 نخواهیم بود.
نویسنده در بخش دیگر این گزارش به عملیات تهاجمی ایران علیه اهداف اسرائیل یا آمریکا در آستانه تغییر دولت ترامپ اشاره میکند. نیروهای دفاعی اسرائیل در چنین شرایطی در حالت آمادهباش هستند. وی معتقد است که حزبالله لبنان مجری حملات و برنامههای انتقامجویانه ایران علیه اسرائیل نخواهد بود؛ اما مسئله اصلی اسرائیل در مورد تهدید حزبالله لبنان پروژه «تسلیحات هدایتشونده دقیق» حزبالله در لبنان میباشد. این سازمان در حال حاضر دهها موشک هدایت شونده دقیق دارد که برخی از آنها مجهز به «کیتهای دقیق» هستند که توسط چمدان از سوی شبکههای قاچاق کالا ایران تحویل داده شده است.
نویسنده در پایان مقاله معتقد است که اسرائیل برای مقابله با این پروژه از ترکیب تهدید و دیپلماسی عمومی استفاده کند؛ اما تصور فزاینده این است که حزبالله با پافشاری و عزم راسخ در تلاش است تا به هدف خود ایجاد زرادخانه نسبتاً بزرگ موشکهای هدایت شونده دقیق برسد که راحتتر بتواند مواضع اسرائیل را مورد هدف قرار دهد؛ اما اکنون لبنان با یک بحران عمیق سیاسی و اقتصادی روبرو است و حسن نصرالله هیچ علاقهای به رویارویی نظامی با اسرائیل ندارد.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.