رهبران چین برای مقابله با بیثباتی ناشی از درگیری آمریکا، اعتماد خود را به بخش دولتی خود افزایش داده است. درواقع شرکتهای دولتی از سیاستهای مطلوب دولت و وامهای بانکی ترجیحی اغلب به ضرر شرکتهای خصوصی بهرهمند شدند. اقدامات ترامپ رهبران چین را تشویق کرده است تا سرعت خود را برای کاهش وابستگی کشورشان به ایالاتمتحده تسریع کنند.
جولیان گویرتز: پژوهشگر ارشد مرکز ویلسون / کارشناس مرکز امور بینالملل دانشگاه هاروارد.
جولیان گویرتز در این مقاله معتقد است اقدامات دولت ترامپ در عرصه بینالمللی باعث شده تا مقامات و رهبران چین به این دیدگاه برسند که جایگاه ایالاتمتحده به سرعت در حال زوال است و این وخامت اوضاع باعث شده که واشنگتن به صورت تهاجمی به سرکوب ظهور و قدرتیابی چین اقدام کند. جنگ تجاری، ممنوعیت فنآوری و عزم راسخ برای مقصر دانستن چین به دلیل شیوع بیماری کووید 19 این برداشت نخبگان چین را تائید کرده که ایالاتمتحده تمایل دارد تا از قدرتیابی بیشتر چین جلوگیری کند.
نویسنده در این مقاله به نکات و گزارههای زیر تأکید میکند:
نویسنده در بخش دیگر مقاله بر این تأکید دارد که دولت بایدن برای مقابله با چین چه تغییراتی در استراتژی آمریکا ایجاد کند؟
ایالاتمتحده آمریکا با اقدامات زیر میتواند بنیان استراتژی حزب کمونیست چین را متزلزل سازد:
نویسنده در بخش دیگر مقاله بر این عقیده است که ایالاتمتحده باید با همکاری شرکای اروپایی و آسیایی با رفتارهای مسئلهدار چین مقابله کنند. این تلاش باید شامل:
نویسنده در پایان مقاله بر این تأکید دارد که ایالاتمتحده و چین نیز دارای منافع مشترک مهمی هستند و باید تلاش کنند تا از تبدیل رقابت به کشمکش جلوگیری کنند. هر دو کشور باید با چالشهای عمیقی مانند تغییر اقلیم، بیماری همهگیر و گسترش سلاحهای هستهای مقابله کنند که بدون هماهنگی و اقدام مشترک نمیتوان آنها را برآورده کرد.
رهبران ایالاتمتحده و چین همچنین باید از شکلگیری حوادث قابل پیشبینی مانند تهدید جنگ سایبری و احتمال درگیری در دریای جنوبی چین که مورد مناقشه است، جلوگیری کنند. در این مناطق ناپایدار و خطرناک، آنها باید درباره خطوط قرمز و سازوکارهای مؤثر برای مدیریت بحران و تنشزدایی مذاکره کنند.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.