منبعی آگاه اعلام کرد اختلافات دو حزب اتحادیه میهنی (یکیتی) و دموکرات کردستان عراق (پارتی) پس از بیانیه اخیر نیروهای آسایش در رابطه با ناکام گذاشتن طرح تروریستی پ ک ک در اقلیم کردستان افزایش یافته است.
منبع مذکور در گفتوگو با پایگاه خبری بغداد الیوم تصریح کرد: اختلافات سیاسی میان دو حزب حاکم اقلیم کردستان به دلیل صدور بیانیه نیروهای امنیتی اقلیم (آسایش) بدون انجام مشورت حزب دموکرات با اتحادیه میهنی منجر به گسترش دامنه این اختلافات شده است.
منبع یاد شده با بیان اینکه حزب دموکرات پیش از صدور بیانیه مذکور با نمایندگان اتحادیه میهنی در شورای امنیت اقلیم مشورتی انجام ندادند، اظهار داشت: اختلافات میان این دو حزب به دلیل اعتراض اتحادیه میهنی به کمرنگ بودن حضورش در درون نهادهای امنیتی و تکروی «مسرور بارزانی»، نخستوزیر اقلیم کردستان در تصمیمگیریهای امنیتی این منطقه رو به فرونی نهاده است.
سازمان آسایش پیشتر از دستگیری افراد مرتبط با قتل یک دیپلمات در اربیل و همچنین خنثی سازی چند حمله از جمله ترور یک مسئول محلی در اقلیم کردستان خبر داد.
آسایش در بیانیه مذکور گفت که طی روزهای گذشته دو عملیات تروریستی را خنثی و شماری از افراد مرتبط با آن را دستگیر کرده است.
این اداره توضیح داد که در عملیات اول 12 نفر از نیروهای حزب کارگران کردستان (پ ک ک) به اتهام دست داشتن در قتل یک دیپلمات در اربیل از طریق حمله به یک شرکت وابسته به کنسولگری یکی از کشورها دستگیر شدند.
این بیانیه افزوده که پس از 4 ماه پیگیری، نیروهای آسایش 12 نفر از جمله دو فرد سوری را بر اساس ماده یک قانون 21 سال 2003 دستگیر کردند.
آسایش با اشاره به عملیات دوم گفت که بعد از یک سال پیگیری نیروهای آسایش توانستند 8 نفر که همه آنها شهروند عراق بودند را دستگیر کنند.
به گزارش این بیانیه این 8 نفر قصد داشتند یکی از استانداران اقلیم کردستان را ترور کنند و در اقلیم کردستان و به شکل خاص در استان دهوک عملیات تروریستی انجام دادند.
آسایش تصریح کرد این مجموعه که قصد و برنامه ملتهب کردن اوضاع امنیتی در اقلیم کردستان را داشتند به دستگاه قضایی تحویل داده شدند تا به سزای عادلانه اعمالشان برسند.
اقلیم کردستان عراق که مدتی است در نتیجه کاهش شدید درآمدهای نفتی و فساد افسارگسیخته در ساختار دولتی از پرداخت حقوق کارمندان خود ناتوان مانده است به صورت الیگارشی توسط دو خاندان بارزانی و طالبانی اداره می شود و این دو خاندان تقریبا همه مناصب و پستهای کلیدی اقلیم کردستان را میان خود تقسیم کرده اند.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.