«خالد شوانی»، وزیر امور مذاکرات با بغداد در اقلیم کردستان عراق جزئیات جدیدی درباره توافق مالی و اقتصادی نخستوزیر دولت محلی اقلیم و نخستوزیر عراق را اعلام کرد.
به گزارش پایگاه خبری شفق نیوز، این توافق تا زمان تصویب قانون بودجه سال 2021 مورد اجرا قرار خواهد گرفت و مرحله جدید مذکرات درباره بودجه سال آتی آغاز شده است.
شوانی در ادامه گفت: طبق توافق انجام شده، 320 میلیارد دینار ماهانه تا زمان تصویب بودجه سال 2021 به اقلیم کردستان ارسال خواهد شد همچنین توافق مذکور شامل موارد دیگری نظیر نظارت، بررسی و تدوین سازوکاری برای حل پروندههای مالی و اقتصادی مورد اختلاف و یکپارچهسازی گمرگات و گذرگاههای مرزی طبق ضوابط و اصول قانون فدرال و بودجه تا زمان تصویب قانون بودجه سال 2021 است.
وی افزود: توافق حاصل شده همچنین شامل تعامل با درآمدهای گذرگاههای مرزی طبق قانون فدرال مدیریت مالی به شماره 6 مصوب سال 2019 میلادی است.
قرار است فردا دوشنبه مبلغ 320 میلیارد دینار به موجب توافق مصطفی الکاظمی با مسرور بارزانی در تماس تلفنی روز گذشته به اقلیم کردستان ارسال شود.
وزارت دارایی اقلیم کردستان اکنون نقدینگی به مقدار 400 میلیارد دینار در اختیار دارد که با وصول 320 میلیارد دینار بغداد، مجموع این مبلغ به 720 میلیارد دینار خواهد رسید که باز هم برای پرداخت کامل حقوقها که نیازمند مبلغ 890 میلیارد دینار است، کافی نیست
دفتر نخستوزیر دولت محلی کردستان عراق پیشتر در بیانیهای اعلام کرد در تماس تلفنی بارزانی با الکاظمی بر ضرورت مبنا قرار دادن قانون اساسی برای حل همه اختلافات تأکید شد و طرفین بر ضرورت ادامه روند مذاکرات و پیشبرد دستاوردهای ماه های اخیر در حل اختلافات تأکید کردند.
در این بیانیه آمده که طرفین براساس تفاهمات پیشین و برای حل مسئله کارکنان دولتی اقلیم و براساس اوضاع مالی فعلی در عراق تصمیم گرفتند که بغداد در کوتاه ترین زمان ممکن مبلغ 320 میلیارد دینار (حدود 280 میلیون دلار) به عنوان بخشی از حقوق کارکنان دولتی اقلیم بپردازد.
الکاظمی و بارزانی همچنین بر ضرورت ادامه مذاکرات برای حل همه اختلافات تأکید کردند.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.