وی با اشاره به عدم موافقت سه کشور اروپایی عضو برجام با اقدامات آمریکا، به این واقعیت اشاره میکند که بازگشت تحریم ها علیه ایران از سوی آمریکا طرحی سمبلیک است زیرا در عمل شکست خورده است. واکنش ایران به این اقدام آمریکا تاکنون به شرح زیر بوده است:
موضع اروپا نسبت به وضعیت پیش آمده درباره برجام:
.1اگر دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا پیروز شود، فضای زیادی برای همکاری دو سوی آتلانتیک در مورد ایران باقی نمی ماند. اروپا خود در مورد دوره دوم ترامپ نگران است زیرا ممکن است مناقشات تجاری بین دو طرف تشدید شود، ناتو یا اروپا به جنگی جدید وارد شوند یا سیاست های پرخطری از جانب آمریکا در قبال روسیه و چین اتخاذ شود. احتمال خوش بینانه ای نیز وجود دارد که طراحان فشار حداکثری در آمریکا متوجه شوند بدون حمایت اروپا، به استراتژی مناسبی در قبال ایران دست نمی یابند و رویکرد خود را تغییر دهند.
.2اگر بایدن انتخاب شود به این معنی نیست که راه آسانی برای عادی سازی امور بین دو سوی آتلانتیک در این باره وجود دارد. بایدن اظهار داشته در صورت بازگشت ایران به برجام، به آن بازخواهد گشت. در طرح توسعه توافق که بایدن به دنبال آن است، مسائل منطقه ای و مذاکره در مورد “بندهای غروب” در اولویت قرار خواهند داشت که کاملا مشابه طرح پیشنهادی امانوئل ماکرون است. در هر صورت از منظر اروپایی، این موضوع نیز محتمل است که آمریکا به طور یکجانبه وارد توافق با ایران شود. در هر صورت در مورد مسایلی مانند اوج گیری چین در نظام بین الملل و بازگشت ثبات به خاورمیانه، آمریکا به اروپا نیاز خواهد داشت.
این مقاله در پایان به دو سوی آتلانتیک دو هشدار مهم میدهد:
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.