این مقاله به این موضوع می پردازد که این اقدام جدید نیست و در طول سالیان گذشته ترکیه تعداد زیادی از مخالفان ایران را به این کشور عودت داده یا اجازه داده تا دستگاه اطلاعاتی ایران عناصری را که می خواهد در ترکیه به قتل برساند.
اما در مورد تلاش های اخیر ترکیه برای بازگرداندن پناهندگان سیاسی و روزنامه نگاران فراری، این مقاله درصدد طرح این موضوع است که این اقدام ترکیه پیش از برگزاری نشست روسای جمهور ترکیه و ایران در عالی ترین سطح، معنای خاصی دارد.
روابط دو کشور در حال گسترش است. از نظر وی مناسبات روبه رشد دو کشور ایران و ترکیه به این دلیل است که هر دو دولت چالشگر غرب هستند. در این مسیر، ترکیه به عنوان یکی از کانال های دور زدن تحریم های آمریکا علیه ایران شناخته می شود. ترکیه همچنین میزبان تعداد کثیری از گردشگران و سرمایه گذاران ایرانی است که در سال های اخیر خانه های زیادی در ترکیه خریداری کرده اند. این حجم از روابط اقتصادی باعث می شود تا ترکیه و ایران روابط امنیتی خود را نیز گسترش دهند.
نویسنده در پایان از ایالات متحده می خواهد تا با این اقدام ترکیه مقابله کند و چتر امنیتی برای ایرانیان فراری در ترکیه ایجاد کند.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.