مخمصه ایرانیان در ترکیه
“زمینه‌سازی برای فشار مشترک بر ایران و ترکیه در زمینه حقوق بشر”

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
این مقاله از مسیر بررسی وضعیت ایرانیان در ترکیه به بررسی مسایل کلان­تر در سطح منطقه می پردازد. وی به پناهندگان سیاسی ایرانی اشاره می کند که بر اساس قرارداد استرداد متقابل میان دو کشور، توسط پلیس ترکیه دستگیر و به ایران عودت داده می شوند.

این مقاله به این موضوع می پردازد که این اقدام جدید نیست و در طول سالیان گذشته ترکیه تعداد زیادی از مخالفان ایران را به این کشور عودت داده یا اجازه داده تا دستگاه اطلاعاتی ایران عناصری را که می خواهد در ترکیه به قتل برساند.
اما در مورد تلاش های اخیر ترکیه برای بازگرداندن پناهندگان سیاسی و روزنامه نگاران فراری، این مقاله درصدد طرح این موضوع است که این اقدام ترکیه پیش از برگزاری نشست روسای جمهور ترکیه و ایران در عالی ترین سطح، معنای خاصی دارد.
روابط دو کشور در حال گسترش است. از نظر وی مناسبات روبه رشد دو کشور ایران و ترکیه به این دلیل است که هر دو دولت چالشگر غرب هستند. در این مسیر، ترکیه به عنوان یکی از کانال های دور زدن تحریم های آمریکا علیه ایران شناخته می شود. ترکیه همچنین میزبان تعداد کثیری از گردشگران و سرمایه گذاران ایرانی است که در سال های اخیر خانه های زیادی در ترکیه خریداری کرده اند. این حجم از روابط اقتصادی باعث می شود تا ترکیه و ایران روابط امنیتی خود را نیز گسترش دهند.
نویسنده در پایان از ایالات متحده می خواهد تا با این اقدام ترکیه مقابله کند و چتر امنیتی برای ایرانیان فراری در ترکیه ایجاد کند.

 

منابع پژوهش در دفتر پژوهشکده موجود است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *