این برای نخستین بار نیست که دولت سوریه بهای بنزین را افزایش میدهد به طوری که طی یک سال گذشته چندین بار قیمت بنزین افزایش پیدا کرده است، این در شرایطی است که نرخ هر دلار امریکا در بازار سیاه به به مرز 4200 لیره رسیده است.(نرخ هر دلار طبق اعلام بانک مرکزی سوریه، 1256 لیره است.)
سوریه که هفته جاری وارد یازدهمین سال جنگ و ناآرامیهای جاری در این کشور شده است، با بحران اقتصادی نفسگیری دست به گریبان است که اپیدمی کرونا تدابیر پیشگیرانه اتخاذ شده بر شدت و حدت آن افزوده است همچنین فروپاشی اقتصادی لبنان که اکثر سرمایهداران و ثروتمندان سوری اموال خود را در بانکهای این کشور به سپرده میگذارند، وخامت وضعیت اقتصادی سوریه تشدید کرده است.
وزارت تجارت داخلی و حمایت از مصرفکننده سوریه روز گذشته در بیانیهای در فیسبوک اعلام کرد: قیمت هر لیتر بنزین سوپر یارانهای با تغییر 58 درصدی از 475 لیره به 750 لیره افزایش پیدا کرده است همچنین هر لیتر بنزین آزاد (غیر یارانهای) از 1300 لیره به 2000 لیره افزایش یافته است.
وزارت تجارت داخلی سوریه همچنین قیمت کپسول گاز خانگی را از 2700 لیره به 3850 لیره افزایش داد.
از آغاز ناآرامیها در سوریه در سال 2011 میلادی بخش نفت و گاز سوریه دچار خسارتهای سنگینی به ارزش 91.5 میلیارد دلار شده است.
در همین رابطه، وزارت نفت سوریه هفته گذشته اعلام کرد: در نتیجه تاخیر در واردات فرآوردههای نفتی به دلیل تحریمها و محاصره اقتصادی امریکا، میزان بنزین اختصاص یافته شده به هر استان، 15 درصد کاهش داشته است؛ امری که علاوه بر افزایش قیمت حاملهای سوختی در بازار سیاه، منجر به بروز صفهای طولانی پمپ بنزین و افزایش نرخ بقیه اجناس شده است.
به گزارش سازمان ملل، اغلب مردم سوریه اکنون در زیر خط فقر زندگی میکنند و نرخ اجناس طی سال جاری دو برابر افزایش پیدا کرده است و نزدیک به 12.4 میلیون سوری از نبود امنیت غذایی رنج می برند.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.