دستورالعمل بایدن: نگاه به ایران


”نگرانی نئوکان­ها از سیاست­های خاورمیانه­ای بایدن”

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
گرچت در این مقاله در پرتو موضوع ایران به بررسی سیاست­های خاورمیانه­ای بایدن پرداخته است. گرچت مواضع بایدن نسبت به کشورهای ذیل در 4 سال آینده را چنین برآورد می­کند:

ایران: از نظر گرچت، بایدن به حسن روحانی به عنوان یک فرصت منحصربه‌فرد نگاه می‌کند و به همین بهانه سؤالات مهم درباره سوابق اتمی ایران را در مذاکرات پیش رو، در حاشیه قرار خواهد داد. تیم بایدن رویکرد بن رودز را در پیش گرفته و با ایجاد دوگانه جنگ یا مذاکره، از رویکرد تحریم دست برداشته و دیپلماسی و امتیاز دادن به رهبران ایران را در دستور کار خود قرار خواهد داد. بایدن برای نیل به این هدف، با در پیش گرفتن چندجانبه­گرایی، از شرکای اروپایی خود در ناتو دلجویی کرده و آنها را شریک مذاکرات جدید خواهد کرد.
عراق: علاقه بایدن به توافق با ایران، وزن گروه­های نیابتی ایران در عراق را بالا برده و تلاش­های دولت این کشور برای برخورد با آنها را کم اثر خواهد کرد.
خلیج‌فارس: کشورهای حاشیه خلیج‌فارس از اینکه بایدن روند ترامپ برای کاهش نیروها از منطقه را در پیش بگیرد ناراحت هستند. حتی برخی دموکرات­ها خواهان پیگیری نقض فاحش حقوق بشر توسط محمد بن سلمان و محمد بن زاید هستند. در هر صورت، کاهش یا توقف فروش سلاح به کشورهای این منطقه در دستور کار دموکرات­ها قرار نخواهد گرفت زیرا دموکرات­ها به ابعاد اشتغال­آفرینی این فروش تسلیحات در آمریکا واقفند. علاوه بر این، آمریکا به یک شریک اساسی در این منطقه برای مقابله با ایران نیاز دارد بنابراین اقدامات نمادین علیه محمد بن سلمان در دستور کار قرار خواهد گرفت.
مصر: این کشور پس از عادی­سازی روابط توسط دیگر کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی، خاص بودگی خود را از دست داده است. اکنون بازه­ای از اقدامات از برخورد بابت نقض حقوق بشر تا کاهش فروش تسلیحات نظامی به مصر در دستور کار دموکرات­ها قرار می­گیرد.

 

منابع پژوهش در دفتر پژوهشکده موجود است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟