چگونه دولت بایدن بر اقتصادهای خاورمیانه اثر خواهد گذاشت


“بررسی تأثیرات اقتصادی سیاست­های خاورمیانه­ای بایدن”

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
احمد در این مقاله توضیح می­دهد که در دوران بایدن سه موضوع کلیدی بر تحولات اقتصادی خاورمیانه تأثیرگذار است:

موضوع کووید-19: برنامه­های بایدن برای مهار کرونا در داخل آمریکا از یکسو و تلاش­های وی برای افزایش همکاری­های بین‌المللی برای مدیریت بیماری کرونا از سوی دیگر، با واکنش مثبت بازارهای جهانی مخصوصاً بازارهای خاورمیانه روبرو خواهد شد.
تنظیم بازار انرژی و بازگشت به حفاظت از محیط زیست: بایدن در مناظرات انتخاباتی اعلام کرد که در روز اول حضور خود در کاخ سفید به توافقنامه اقلیمی پاریس بازخواهد گشت و همچنین تأکید کرده که به گذر از انرژی­های فسیلی به انرژی­های تجدیدپذیر متعهد است. این موضوع باعث می­شود که موانع تولید نفت و گاز در ایالات‌متحده بیشتر شود. اگرچه در بلندمدت این موانع باعث کاهش فروش انرژی خلیج‌فارس می­شود ولی در کوتاه‌مدت، این موضوع، درآمد آنها را افزایش خواهد داد.
تاکتیک­های متفاوت در برابر چین: رویکرد ترامپ در بستن تعرفه به کالاهای چینی باعث افزایش هزینه­ها برای خانوارهای آمریکایی شد. این اقدام در دوران بایدن ادامه پیدا نخواهد کرد و وی مقابله با چین را با راهبرد متفاوتی ادامه خواهد داد. در نتیجه بازگشت رونق به اقتصاد جهانی، اقتصادهای خاورمیانه که همیشه از انتخاب یکی از دو کشور چین و آمریکا واهمه دارند، رشد اقتصادی بیشتری را تجربه خواهند کرد.

 

منابع پژوهش در دفتر پژوهشکده موجود است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *