گروه دیگر با طرح این موضوع که اولویت بایدن هسته ای نشدن ایران است، بازگشت وی به برجام را سرآغاز قدرتیابی مجدد گروه های نیابتی ایران در عراق و به خطر افتادن ثبات سیاسی در این کشور و هم سرنوشت شدن با لبنان میدانند.
ناظران عراقی بر این باورند آمریکا در حال حاضر عراق را پیادهنظام ایران میبیند اما به دلیل واقعگرایی بایدن، وی میتواند از وزن انتظارات غیرواقعی ترامپ نسبت به کارزار فشار حداکثری علیه ایران از طریق عراق، بکاهد. المالکی بر این نکته تأکید میکند که سیاست های واشینگتن در قبال عراق به دلیل ملاحظات منطقهای گسترده تر، از دولتی به دولت دیگر تغییر کرده حال آنکه استراتژی ثابت و مشخص ایران باعث افزایش اعتماد به نفس شیعیان عراقی شده است. وی در پایان به این موضوع می پردازد که: سه رویداد در دولت بایدن می تواند برای ایجاد پیشرفت در وضعیت عراق مفید باشد: مهار توسعهطلبی ترکیه در عراق؛ مهار توسعهطلبی ایران در عراق؛ و تصمیمگیری بوروکراتیک در آمریکا درباره عراق. گزینه سوم به این معنی است که بایدن به دلیل محاصره شدن با موضوعات فوری تر، نمیتواند مستقیماً به بحث عراق ورود کند و در نتیجه بوروکرات ها و استراتژیست ها در شورای امنیت ملی و وزارت خارجه و پنتاگون موضوع عراق را مدیریت خواهند کرد و این موضوع فضایی را پدید میآورد که بتوان صداهای مختلف در عراق را به واشینگتن منتقل کرد.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.