ترامپ اجرای قانون کاتسا (مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم) علیه ترکیه را خنثی کرد، روابط خوب وی با رهبران اقتدارگرا شامل اردوغان نیز میشد، اجازه حضور نیروهای ترکیه در شمال سوریه را داد و تحتفشار اردوغان تحقیقات قضایی درباره یک وام دهنده دولت ترکیه را لغو کرد (تحقیقی که نه تنها هالک بانک بلکه اعضای خانواده و حزب سیاسی اردوغان را به اتهام زیر پا گذاشتن تحریمهای ایران تهدید میکرد). از نظر بکدیل رابطه اردوغان با بایدن تا حدی در ذیل رابطه وی با دولت اوباما تعریف میشود. از سویی بایدن همواره روابط خوبی با کُردها داشت و از سوی دیگر اردوغان مکرراً با سیاستهای واشینگتن برای تجهیز کردها جهت جنگ با داعش مخالف بوده است. علاوه بر این دو موضوع، کمپین سیاسی بایدن در طول انتخابات همواره از کشورهایی حمایت کرده که ترکیه به طور سنتی به آنها خصمانه نگاه میکند. برای مثال در ماه اکتبر کمپین بایدن بیانیه رسمی ”چشمانداز یونان” را منتشر کرد و طی آن بیان کرد که بایدن مدتها است با اشغال قبرس توسط ترکیه مخالف است و از اتحاد مجدد این جزیره دفاع میکند. در این بیانیه به این موضوع اشاره شده که بایدن اخیراً از دولت ترامپ خواسته بود تا ترکیه را تحت فشار قرار دهد تا از اقدامات تحریکآمیز بیشتر علیه یونان از جمله تهدید به زور خودداری کند. علاوه بر این تصریح شده که به دلیل روابط فوقالعاده مثبت بایدن با کلیسای ارتودوکس یونان وی از تبدیل ایاصوفیه به مسجد انتقاد کرده است. همچنین تأکید شده که بایدن همیشه دوست جامعه یونانی- آمریکایی بوده و از حمایتهای آنها سپاسگزار است.
محور دیگر اختلافات ترکیه و جو بایدن موضوع نسلکشی ارامنه است. بایدن در آوریل 2020 قول داد در صورت انتخاب به عنوان رئیسجمهور، نسلکشی ارامنه در سال 1915 را به رسمیت بشناسد. علیرغم این اختلافات، آنچه ممکن است موضوع اساسیتر در روابط آمریکا و ترکیه باشد روابط آنکارا با مسکو است. تعهد عمیق اردوغان به ارتباط با مسکو که در تأمین تجهیزات مهم نظامی مانند سیستم S400، ساخت اولین نیروگاه برق هستهای در ترکیه و وابستگی ترکیه به گاز طبیعی روسیه متبلور میباشد، تعامل بایدن با ترکیه را دشوار خواهد کرد. این به غیر از پذیرش این واقعیت است که ترکیه در زمینه دموکراسی و آزادی مطبوعات در میان کشورهای جهان رتبه خوبی نداشته و با پسرفت مواجه بوده است.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.