پس از تحریم‌ها: برنامه تسلیحاتی ایران

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
آلفونه در این مقاله به این موضوع پرداخته که با پایان تحریم­های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران، این کشور اکنون می­تواند آزادانه به خرید تسلیحات موردنیاز خود بپردازد.

برای مقابله با این وضعیت، دونالد ترامپ، پیش­تر با خروج از برجام قصد داشت محدودیت­های تسلیحاتی علیه ایران همچنان برقرار بماند.

وی همچنین تلاش کرد تا با اعمال تحریم­های یک‌جانبه علیه ایران، این محدودیت­ها را حفظ کند.

 این مقاله مطرح می­کند که تحریم­های تسلیحاتی علیه ایران اگرچه با مخالفت سیاسی برخی کشورها مواجه شده اما شرکت­های تسلیحاتی این تحریم­ها را رعایت خواهند کرد.

البته وی خاطرنشان می­کند این امکان را نباید نادیده گرفت که اگرچه ایران از دریافت وجه نقد محروم است اما می­تواند با در پیش گرفتن رویه نفت در برابر سلاح، فروشندگان را به گسترش تعاملات با خود ترغیب کند.

 

وی سپس به این موضوع می‌پردازد که اعمال این تحریم­ها می‌تواند شرکت‌ها را از فروش تسلیحات به ایران منع کند اما نمی­تواند باعث شود تا ایران از بازار اسلحه حذف شود زیرا این تحریم­ها بحث خرید تسلیحات از سوی ایران را نشانه گرفته­اند و نه موضوع فروش تسلیحات از سوی این کشور را. این موضوع باعث می­شود تا همچنان جریان سلاح از ایران به‌سوی متحدانش در سوریه، ونزوئلا، عراق، لبنان و یمن برقرار باشد.

منابع پژوهش در دفتر پژوهشکده موجود است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *