در همین رابطه، «کمال مسلم»، وزیر تجارت اقلیم کردستان در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «منهل الخباز»، وزیر صنایع و تجارت عراق در اربیل برگزار کرد، گفت: تصمیم گرفتیم کمیتهای برای هماهنگی و حل مشکلات در دو بخش صنعتی و تجاری تشکیل دهیم.
وی افزود: در گفتوگو با مقامات ذیربط دولت فدرال درباره توسعه صنعتی، علامت تجاری، مناطق و شهرکهای صنعتی، هماهنگی و همکاری در همه زمینههای تجاری و صنعتی و پیگیری تصمیمات اتخاذ شده درباره حمایت از تولیدات داخلی به تفاهم رسیدیم.
این برای نخستین بار از سال 2003 میلادی است که دولت محلی اقلیم و دولت مرکزی عراق به توافقی برای هماهنگی و همکاری به منظور حل و فصل مشکلات موجود در حوزه صنعتی و تجاری دست پیدا می کنند به طوری که طی سالهای گذشته، قوانین مختلف مورد اجرا در اقلیم و سایر مناطق عراق تاثیر منفی بر مبادلات تجاری و صنعتی میان دو طرف برجای گذاشته بود.
از سوی دیگر، «منهل الخباز»، وزیر صنایع و تجارت اظهار داشت: کمیته مورد توافق هر دو ماه یکبار تشکیل جلسه خواهد داد و گزارشها در رابطه با بخش صنعتی را به دفتر وزرای مربوطه در اربیل و بغداد ارسال خواهد کرد همچنین دو طرف تسهیلات لازم برای تاسیس شرکت و کارخانهها ارائه خواهند کرد.
در همین رابطه، «احمد الجاف»، مشاور وزارت صنعت و تجارت در اربیل در گفتوگو با العربی الجدید تصریح کرد: این توافق میتواند حمل و نقل و مبادلات تجاری میان استانهای مختلف عراق را تسهیل کند و منجر به گسترش سرمایهگذاری در بخش تجاری شود.
از سوی دیگر، «محمد القیسی»، دبیر پیشین اتاق بازرگانی بغداد تاکید کرد: تحقق همگرایی در پرونده تجارت و صنعت میان اقلیم و دیگر مناطق عراق میتواند به حل بسیاری از موانع بیانجامد.
وی با بیان اینکه توافق مذکور میان اربیل و بغداد نخستین توافق در این باره به شمار میرود، اظهار داشت: یکپارچهسازی اقدامات و سازوکارها در حوزه تجاری و عوارض گمرکی و لغو مالیات بر نقل و انتقال کالاها میان اقلیم و دیگر مناطق عراق تاثیر مثبتی بر افزایش تبادلات تجاری خواهد داشت.
«مسرور بارزانی»، نخست وزیر اقلیم کردستان عراق پیشتر گفت که هیاتی از اقلیم هفته آینده به بغداد سفر خواهد کرد تا مذاکرات با دولت فدرال برای امضای توافق عادلانه و متوازن به منظور تامین حقوق اقتصادی و مطالبات مالی کارمندان و مردم اقلیم را از سر بگیرند.
پارلمان عراق از هفته پیش بررسی لایحه بودجه 2021 به ارزش 150 تریلیون دینار عراق (103.4 میلیارد دلار) را آغاز کرده است که در آن سهم اقلیم، 11 تریلیون دینار مشخص شده است.
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.