اقلیم کردستان عراق اعلام کرد که درصدد ساخت 11 شهرک صنعتی بزرگ با همکاری شرکت های عربی و جهانی است.
فتحی المدرس، سخنگوی وزارت صنایع و بازرگانی حکومت ایالتی کردستان عراق در گفت وگو با روزنامه رسمی «الصباح» عراق گفت که در حال حاضر 3566 کارخانه و کارگاه در کردستان وجود دارد که در بخش های گوناگون تولیدی فعالیت می کند.
فعالان اقتصادی و تحلیلگران تأکید می کنند که بسیاری از کارخانه های مواد غذایی ترکیه ای که در اقلیم فعالیت می کند از نیروی کار ترکیه ای استفاده می کند وبرای همین حضورشان در اقلیم موجب کاهش نسبت بیکاری در این منطقه نشده است.
المدرس درباره این موضوع می گوید که 1600 کارخانه و شرکت ترکیه ای در اقلیم کردستان فعال هستند و این به خودی خود مثبت است هرچند اکثر نیروی کار آنها ترکیه ای هستند و نیروی کار بومی در آنها نسبتی اندک را تشکیل می دهد که به حدود 51 هزار نیرو می رسد.
او خبر داد که اقلیم کردستان طرحی برای ساخت 11 منطقه صنعتی بزرگ دارد و زمین های لازم را به آنها اختصاص داده و اکنون منتظر است که شرکت های خارجی وارد همکاری برای ساخت آنها شوند.
وی گفت که چند شرکت اردنی و اماراتی و انگلیسی در حال مذاکره برای وارد شدن به این پروژه هستند.
سخنگوی وزارت صنایع و بازرگانی حکومت ایالتی کردستان همچنین گفت که اقلیم در برخی محصولات صنعتی مانند سیمان و میلگرد خودکفاست و از آنها به دیگر نقاط عراق هم ارسال می کند و طرحی برای صادرات آنها به کشورهای همسایه دارد.
او افزود که در عرصه صنایع غذایی هم بسیاری از کارخانه های اقلیم محصولات باکیفیتی دارند که می توانند با تولیدات خارجی رقابت کنند.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.