وزیر امور خارجه قطر در مصاحبه با شبکه الجزیره درباره شروط موجود در توافق نشست سران شورای همکاری در شهر العلا عربستان گفت: با همه احترام به رسانههای کشور برادر مصر باید بگویم که میان اظهارنظر رسانهها و دولتها تفاوت وجود دارد.
وی درباره مناسبات قطر با مصر توضیح داد: آنچه که در نشست العلا امضا شد، سندی اولیه درخصوص اصول و مبانی است و مسائل مربوط به مناسبات و روابط کشورها به شکل دوجانبه بحث خواهد شد.
آل ثانی افزود: مصر در این بحران حضور دارد، ما و آنها دغدغههای بعضا متفاوت داریم و در آینده نشستهایی میان طرفهای مختلف برای بررسی راهکارهای آتی و دغدغه همه کشورها خواهیم داشت.
وی اظهار داشت: جزئیات به صورت جداگانه با هر کشوری مورد بحث و رایزنی قرار خواهد گرفت چرا که هر کشوری متفاوت از دیگری است و ما با گفتوگوهای دوطرفه به حل مشکلات اقدام خواهیم کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی قطر درمورد شروط 13گانه و اینکه آیا در توافق العلا وجود دارد یا نه گفت: هیچ گونه شروطی مطرح نشده است و گامهای متقابلی وجود دارد، از منظر قطر، مسائلی وجود دارد که به دلیل بحران مذکور و اقدامات چهار کشور محاصرهکننده روی داد است و طبیعی است که این اقدامات متوقف شود و روند امور به شکل عادی بازگردد تا مسائل موجود به صورت قانونی حل و فصل شود.
«فیصل بن فرحان»، وزیر امور خارجه عربستان پیشتر در کنفرانس مطبوعاتی پس از اجلاس سران شورای همکاری تاکید کرد که اجلاس سران صفحه جدیدی را برای ثبات و همبستگی کشورهای عضو شورای همکاری باز می کند.
وی افزود: توافق این اجلاس خواستار پاسخ مشترک به هرگونه تهدید علیه امنیت کشورهای عضو شورای همکاری است.
وزیر امور خارجه عربستان تأکید کرد آنچه امروز در اجلاس رخ داد، رفع کامل اختلافات با قطر و بازگشت کامل به روابط دیپلماتیک است.
وی اظهار داشت که چهار کشور مذکور توافق کرده اند که روابط خود را با قطر از جمله پروازها برقرار کنند.
عربستان، امارات، بحرین و مصر از ژوئن 2017 مرزهای زمینی، هوایی و دریایی خود را به روی قطر بستند و رابطه خود با این کشور را به بهانه حمایت قطر از تروریسم قطع کردند.
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.