هایکو ماس وزیر خارجه آلمان به عنوان میزبان این دیدار مهم گابی اشکنازی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی و عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر خارجه امارات را در تمام مراحل این ملاقات همراهی کرد. رایزنیها بین طرفین در راستای پیشبرد همکاریها در چارچوب توافق ابراهیم و تاثیر آن بر درگیری فلسطینیها و اسرائیلیها صورت پذیرفت.
دیدار وزرای خارجه امارات، آلمان و رژیم صهیونیستی در محل یادبود موزه هولوکاست برلین
اشکنازی که با یک فروند هواپیما از ناوگان نیروی هوایی آلمان به برلین سفر کرده بود، فرصت بازدید از موزه یادبود هولوکاست به همراه همتای اماراتی خود را لحظه ای تاریخی توصیف کرد. اشکنازی همچنین از فلسطینیها خواست تا از این فرصت برای بازگشت به میز مذاکرات استفاده کنند. وی افزود که فقط از طریق مذاکرات مستقیم میتوان راه حلی برای درگیری حاضر برگزید و تا زمانی که این گفتگوها به تاخیر بیفتد، برای نسلهای بعدی یک حقیقت پیچیده تر و دشوارتر باقی خواهد ماند.
عبدالله بن زاید نیز ضمن قدردانی از ماس برای میزبانی از آن ها ابراز امیدواری کرد که روابط با اسرائیل انگیزه جدیدی به سمت ثبات و صلح در خاورمیانه ایجاد کند. وی در دفتر یادداشت مخصوص بازدیدکنندگان موزه یادبود هولوکاست در برلین به زبان عربی نوشت که این مکان شاهد مرگ گروهی از انسانها است که قربانی نفرت و افراط گرایی شدند. بن زاید همچنین از ارزشهای انسانی مانند همزیستی، بردباری، پذیرش دیگران و احترام به تمام مذاهب و عقاید حمایت کرد. وزیر خارجه امارات به زبان انگلیسی در انتها نوشت که دیگر هرگز اتفاق نخواهد افتاد.
یادداشت وزرای خارجه رژیم صهیونیستی و امارات متحده عربی در دفتر یادبود موزه هولوکاست برلین
اشکنازی نیز در توضیحاتی در دفتر یادداشت یادبود بازدیدکنندگان این موزه، حضورش در کنار همتای اماراتی خود و میزبان هایکو ماس را سمبل عصری جدید و دورهای از صلح بین مردم دانست. وی همچنین به زبان عبری نوشت که این مساله همچنین یادآور نیاز برای قوی زندگی کردن است و تضمین میدهد که این اتفاق هرگز دوباره اتفاق نیافتد.
ماس پیش از سفر اشکنازی و عبدالله بن زاید به آلمان در بیانیهای انتخاب برلین برای اولین دیدار تاریخی بین وزیران خارجه امارات و رژیم صهیونیستی را یک افتخار بزرگ توصیف کرد و مهمترین عامل در دیپلماسی را اعتماد دانست. وی گفت: «هر کاری انجام میدهیم تا بتوانیم میزبان خوبی برای گفتمان بین دو کشور در راستای شکل گیری روابط آتی دو جانبه باشیم.» ماس همچنین اضافه کرد که توافق صلح بین دو طرف اولین خبر خوب در خاورمیانه پس از مدتهاست و همزمان فرصتی جدید برای گفتگو بین اسرائیلیها و فلسطینیها به حساب میآید. وزیر خارجه آلمان تاکید کرد: «ما باید از این فرصت استفاده کنیم و آلمان و اروپا خواهان کمک هستند.»
کنفرانس مطبوعاتی وزرای خارجه آلمان، امارات و رژیم صهیونیستی
آلمان به عنوان حامی قدرتمند رژیم صهیونیستی محسوب میشود اما در حال حاضر منتقد اصلی سیاستهای رژیم در گسترش شهرک سازیها در کرانه باختری است؛ درحالی که از طرف دیگر همکاری نزدیکی با فلسطینیها نیز دارد و حامی تشکیل کشور مستقل فلسطینی در چارچوب راه حل دو کشوری است. سفر عبدالله بن زاید به آلمان برای دیدار با اشکنازی درست یک هفته پس از سخنرانی وی در مجمع عمومی سازمان ملل صورت گرفت که در آن بر خواسته قاطع کشورش برای تشکیل کشور مستقل فلسطینی بر اساس مرزهای قبل از سال 1967 با پایتختی قدس تاکید نمود. وزیر خارجه امارات توافق عادی سازی ابوظبی با تل آویو را عامل بازدارنده طرح رژیم صهیونیستی برای الحاق بخشهایی از کرانه باختری میداند. اشکنازی نیز در اواسط ماه سپتامبر در مصاحبهای نادر با نشریه ای اماراتی از رهبری این کشور تقدیر کرد و از فلسطینیها خواست تا از اقدام اماراتیها در عادی سازی روابط با اسرائیل درس بگیرند. کارشناسان و تحلیلگران غربی معتقدند که توافقهای صلح بحرین و امارات با اسرائیل بازتاب دهنده تغییرات سیاسی در خاورمیانه است و نگرانیهای مشترکی وجود دارد که ایران به عنوان دشمن بزرگ اعراب گوی سبقت در زمینه حمایتگری از فلسطینیها را برباید.
توافق صلح با امارات روز دوشنبه هفته جاری پس از تایید دولت نتانیاهو در کنست به رای گذاشته خواهد شد. نتانیاهو پیش از اعلام این مساله با یاریو لوین رئیس پارلمان به توافق رسیده بود تا یک جلسه ویژه رای گیری برای توافق صلح که آغازگر روابط دیپلماتیک و عادی سازی کامل با امارات مطابق منشورهای سازمان ملل است در کنست برگزار شود.
در متن توافقنامه قید شده است که پس از تصویب کنست رژیم صهیونیستی و شورای ملی امارات توافق امضا شده توسط نخست وزیر رژیم صهیونیستی و وزیر خارجه امارات باید به حالت اجرایی در بیاید. توافقنامه صلح بین تل آویو و ابوظبی طرفین را متعهد به همکاری در راستای جلوگیری از عملیات خصمانه علیه یکی از آنها کرده و همچنین دو طرف را از حمایت میانجی گر سوم برای آغاز این عملیات باز میدارد. علاوه بر این ابوظبی و تل آویو متعهد به همکاری با آمریکا برای توسعه راهبردی منطقه شدند. در همین راستا شرکت «بندر حیفا» روز چهارشنبه گذشته اعلام کرد که اولین کشتی اماراتی روز دوشنبه 12 اکتبر برای اولین بار در بندر حیفا پهلو خواهد گرفت.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.