شورون؛ مجری میادین گاز طبیعی رژیم صهیونیستی

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

شرکت نفت و گاز آمریکایی «شورون» سه ماه پس از ابراز تمایل برای خرید سهام شرکت «نوبل انرژی» روز 5 اکتبر اعلام کرد که فرایند خرید را تکمیل کرده است. این درحالی است که سهامداران شورون توافق 4.1 میلیارد دلاری را تایید کردند و با این خرید، شرکت شورون اکنون مالک سهامدار عمده میدان‌های گاز طبیعی تامار و لویاتان در سواحل فلسطین اشغالی به شمار می رود.

پس از انتشار بیانیه مایکل ویرث مدیر عامل شرکت شورون برای خوشامدگویی به سهامداران و کارکنان نوبل انرژی، کلی نف رئیس بخش عملیاتی خاورمیانه و شمال آفریقا این شرکت نیز در تماس با یووال اشتاینتز وزیر انرژی رژیم صهیونیستی از نهایی شدن توافق خبر داد. اشتاینتز این اتفاق را یک خبر عالی برای اقتصاد و صنعت انرژی اسرائیل دانست و گفت که ورود یک شرکت بزرگ بین المللی نفتی رخداد باشکوهی برای اقتصاد اسرائیل است و فرصت‌هایی را جهت سرمایه گذاری در بخش فناوری پیشرفته و شرکت‌های نوپا در حوزه انرژی به وجود می‌آورد.  

شرکت نوبل انرژی 25 درصد از سهام میدان گازی تامار و 40 درصد از سهام میدان لویاتان را در اختیار داشت که این سهام‌ها در میدان‌های انرژی رژیم صهیونیستی عنصری مهم در توافق با شرکت شورون به حساب می‌آید. طبق ارزیابی‌ها، میدان‌های تامار و لویاتان که به ترتیب در سال‌های 2009 و 2010 کشف شدند، مجموعا حدود 26 تریلیون فوت مکعب (736 میلیارد متر مکعب) ذخایر گاز طبیعی دارند که می‌توانند نیازهای برق داخلی رژیم صهیونیستی را تا سه دهه آینده برآورده کرده و تل آویو را به صادر کننده بزرگ گاز در منطقه تبدیل نماید. براساس یک گزارش در ماه اوت، اسرائیل در نیمه اول سال 2020 از طریق واریزی شرکت‌های استخراج کننده منابع طبیعی در اسرائیل حدود 141 میلیون دلار درآمد کسب کرده که در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته 13 درصد افزایش یافته است و تقریبا تمام درآمدهای کسب شده از حق مالکیت میدان‌های تامار و لویاتان حاصل شده است.

روند تامین گاز طبیعی از میدان تامار در هفت سال گذشته و از میدان لویاتان که بزرگتر است از پایان سال 2019 آغاز شد. در ژانویه سال 2019 رژیم صهیونیستی و مصر توافق 19.5 میلیارد دلاری برای انتقال گاز طبیعی از هر دو میدان لویاتان و تامار را اجرایی کردند. وزیران خارجه در قاهره و قدس یک بیانیه مشترک صادر کردند و این توافق را تحولی مهم در راستای منافع اقتصادی اسرائیل و مصر خواندند. اشتاینتز در ماه‌های گذشته حمایت خود را از توافق نوبل انرژی- شورون نشان داده و در روز 15 سپتامبر همزمان با امضای توافق صلح با امارات نیز اذعان داشت که ورود شورون به سرزمین های اشغالی را یک استقلال بزرگ در اقتصاد انرژی و گامی دیگر در جهت تبدیل اسرائیل به یک قدرت در حوزه انرژی قلمداد می کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟