تقابل آمریکا و چین در دو سال اخیر در حوزه اقتصادی به ویژه افزایش نفوذ پکن در مناطقی مثل خاورمیانه که خلاء واشنگتن در آنجا حس شده، آن را به بحران جهانی تبدیل ساخته است. از همین رو آمریکاییها تلاش های خود را با هدف مقابله با نفوذ چین در خاورمیانه از طریق معرفی یک مناقصه گر برای سرمایه گذاری در بزرگترین بندر شهر حیفا آغاز کرده اند. علاوه بر این شرکتهایی از امارات و ترکیه نیز مشارکت در این مناقصه به ارزش 586 میلیون دلار را در دست بررسی دارند. آمریکا پیشتر یک بندر مهم در حیفا که چین مدیریت آن را بر عهده گرفته از دست داده است و اینبار نمیخواهد یک مکان راهبردی دیگر را نیز از دست بدهد.
مقامات آمریکایی در دیدار با همتایان خود در رژیم صهیونیستی ضمن ابراز نگرانی در مورد نفوذ روزافزون چین، بر اهمیت در نظر گرفتن مسائل امنیتی برای واگذاری این بندر در شهر شمالی حیفا تاکید کردند. با این حال هیچ شرکت چینی هنوز به صورت علنی برای شرکت در مناقصه اعلام آمادگی نکرده و سفارت چین در تل آویو هم در این مورد پاسخی ارائه نداشته است. دولت ترامپ همواره متحدان واشنگتن را از سرمایه گذاری های کلان چین در پروژههای زیر ساختی خویش برحذر داشته است. سخنگوی سفارت چین در تل آویو نیز اعلام داشت که سرمایه گذاریهای چین بدون هیچ هدف ژئوپلیتیکی یا تهدید امنیتی برای اسرائیل صورت میگیرد.
دن کاتاریواس رئیس روابط بین الملل و تجارت خارجی آمریکا گفت که شرکتهای آمریکایی در مناقصه قبلی پروژه بندر حیفا که شرکت دولتی شانگهای چین در سال 2015 برنده آن شد، حضور نداشتند؛ اما این بار مقامات اسرائیلی تاکید ویژهای بر لزوم مشارکت شرکتهای آمریکایی در این مناقصه دارند. گفتنی است ناوگان ششم نیروی دریایی آمریکا در پاره ای اوقات در بندری که توسط شرکت دولتی شانگهای چین اداره میشود، پهلو میگیرد که این امر نگرانی های امنیتی را در نزد مقامات آمریکایی ایجاد کرده است. دیوید فریدمن سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی نیز سرمایه گذاری اماراتیها در بندر حیفا را برای اسرائیل امن تر از سرمایه گذاری چین در این شهر ساحلی توصیف کرده است.
شرکت دیپی ورلد امارات که قبلا با شمولی فوگل تاجر مطرح اسرائیلی همکاری کرده، آماده ارائه پیشنهاد به منظور مشارکت در مناقصه بندر جدید در شهر حیفا است. منابع آگاه به بلومبرگ گفتند که به رغم تنش در روابط دیپلماتیک بین تل آویو و آنکارا شرکت ییلدریم ترکیه نیز مشارکت در این مناقصه را در دست بررسی دارد.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.