، به سبب مواضع وی در قبال رهبران فلسطینی با واکنش های گسترده ای در فضای رسانه ای جهان عرب و حتی رژیم صهیونیستی همراه شد؛ تا آنجا که روزنامه معاریو رژیم صهیونیستی در مقاله ای با عنوان «سریال آموزشی» به قلم «جیکی خوگی» از انتشار این مصاحبه در مقطع حاضر به عنوان پیوست رسانه ای ریاض با هدف تاثیرگذاری بر افکار عمومی جهان عرب و به ویژه جوانان فلسطینی ای که در ماه های آتی به منظور شرکت در انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان در پای صندوق های رای حاضر خواهند شد، یاد نمود. به اعتقاد این نویسنده این مجموعه سه قسمتی بیش از آنکه شکل یک مستند به خود بگیرد در حقیقت به مثابه خطابه و سخنرانی بندر برای مخاطبین بود. خوگی در ادامه اذعان می دارد که: «این نخستین بار بود که عربستان زبان این چنین تحقیرآمیز را بر ضد فلسطینیان به کار گرفت تا ما را بیش از پیش حول شایعه عادی سازی روابط ریاض-تل آویو در آینده نزدیک امیدوار نماید؛ چرا که بندر بن سلطان پیوسته تلاش کرد تا رهبران فلسطینی را خائن و مقصر اصلی فرصت های از دست رفته صلح با اسرائیل معرفی نماید و تلویحا جوانان فلسطینی را در مسیر تغییر در سطح رهبران ارشد تشکیلات خودگردان رهنمون سازد.» رئیس اسبق دستگاه اطلاعاتی عربستان همچنین رهبران فلسطینی را به سبب روابط گرم شان با ایران و ترکیه مورد نکوهش قرار داد.
گزارش روزنامه معاریو درباره مستند با بندر شبکه العربیه
انتشار این مجموعه مستند تلویزیونی به سرعت با واکنش رهبران تشکیلات خودگردان فلسطین همراه شد، به نحوی که صائب عریقات اظهار داشت: «هرکس که آماده است تا در مسیر عادی سازی با اسرائیل گام بردارد، می تواند آن را انجام دهد؛ اما ملت فلسطین و آرمان تاریخی آن را مقصر نداند.» اما در سوی دیگر حسن عصفور که در زمره حامیان محمد دحلان در غزه به شمار می رود اظهارات بندر را پیامی صریح و بدون ابهام با هدف ضرورت تغییر در ساختار رهبری فلسطینی قلمداد نمود. برخی دیگر از چهره های مطرح سیاسی و رسانه ای فلسطین همچون نبیل عمرو (از چهره های نزدیک به محمود عباس و جریان فتح)، عریب رنتاوی (مدیر دفتر پژوهش ها و تحقیقات سیاسی قدس) و ناصر لحام (مدیر دفتر شبکه المیادین در فلسطین) نیز سیاست اخیر ریاض را تلاش برای همسویی با روند عادی سازی مناسبات امارات متحده عربی و بحرین با رژیم صهیونیستی برشمردند. از نظر این گروه از صاحب نظران در حالی که تاریخ دیپلماسی سعودی همواره با «دیپلماسی پشت پرده» شهرت داشته، اما این بار و در موضوع انتقاد از رهبران فلسطینی شکل عریانی به خود گرفته است تا زمزمه های پیرامون حرکت ریاض در مسیر عادی سازی روابط با تل آویو بیش از پیش تقویت شود.
در سمت مقابل، برخی رسانه های نزدیک به تشکیلات خودگردان مدعی شدند که ریاض مالکی وزیر خارجه فلسطین با ارسال یادداشتی به تمامی سفارت خانه ها و نمایندگی های سیاسی فلسطین در سراسر جهان از آنها خواسته است تا از هرگونه موضع گیری بر ضد عربستان و بندر بن سلطان اجتناب نمایند. این مساله بیش از هر چیز با هدف جلوگیری از تشدید تنش در روابط رام الله و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس صورت گرفته است که از مدت ها قبل کمک های خویش به این تشکیلات را به طرز محسوسی کاهش داده اند.
در مجموع به نظر می رسد پس از ترکیه و امارات متحده عربی، عربستان نیز در عمل برنامه های خویش را با هدف تاثیرگذاری بر روند انتخابات آتی ریاست تشکیلات خودگردان آغاز کرده است و همسو با ابوظبی می کوشد تا از محمد دحلان به عنوان گزینه مطلوب برای تکیه بر کرسی جانشینی ابومازن در راس تشکیلات خودگردان حمایت به عمل آورد.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.