نویسنده در بخشی از این مقاله آورده است:
روابط امنیتی ایالاتمتحده-چین در حال پیشرفت است و روندهای اخیر متغیر است. با این حال، چالشهایی که در روابط ایالاتمتحده-چین وجود دارد، به نسبت چندان وخیم و بد نیستند، به نسبت آنچه تاریخ ممکن است به ما در مورد چگونگی تاکردن یک قدرت در حال ظهور و یک قدرت تثبیت شده بگوید. این حرفی برای دلخوش کردن نیست. بلکه یادآوری به سیاستگذاران، دستاندرکاران و عموم مردم دو کشور است که در مقابل دلخوریها و ناراحتیهای جزئی نباید شدت عمل به خرج داد یا چشمانداز تاریخی که روابط امروز بر آن استوار شده است را نادیده بگیرند. این دو کشور تا حدی دوست و نیز تا حدی رقیب هستند.
مطمئناً روابط این دو کشور برای سالها، اگر نگوییم دههها، پیچیده خواهد بود. با این حال، این مسئله را میتوان بهخوبی مدیریت کرد و میتوان آن را بهگونهای پیش برد که ثبات عمومی حفظ شود –به شرطی که هر دو طرف و بازیگران کلیدی منطقه مانند ژاپن، کره جنوبی، فیلیپین، استرالیا و تایوان تلاشهای لازم را انجام دهند. در زمانی که صداهایی در هر دو کشور -و خصوصاً در جریان انتخابات ریاست جمهوری امسال ایالاتمتحده- گاهی اوقات از سیاست رویارویی یا مواجهه بیشتر دم میزنند، من میخواهم از آرامش و احتیاط بیشتر سخن بگویم. بدون شک، اگر من درست بگویم که روابط امنیتی ایالاتمتحده-چین را باید در عرصه تجربی به نسبت قابل قبولی دید، ادامه روند اخیر موجب میشود که هر کشور بهطور روزافزونی نگران دیگری باشد و این مسئله سبب به وجود آمدن یک مارپیچ قهقرایی خطرناک در روابطشان شود. تصورات میتواند جایگزین واقعیات عینی شوند. معضل و معمای امنیت میتواند بهطور فزایندهای روابط را تحت تأثیر قرار دهد: ترس میتواند به سرعت گسترش یابد و به یک چرخه خطرناک عمل-عکسالعمل منتهی شود. بخشی از هدف مقاله حاضر این است که در مورد خطرات ناشی از چنین برداشتهای منفی و بالقوه بیاساسی هشدار دهد، بدون آنکه بر روی مشکلات واقعی میان پکن و واشنگتن که نیازمند توجه جدی است، سرپوش بگذارد.
برای مطالعه و دریافت متن کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.
متن کامل «نیمه پر لیوان؛ موازنه، اطمینانبخشی و اراده مجدد در رابطه استراتژیک ایالاتمتحده-چین»
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.