نیمه پر لیوان؛ موازنه، اطمینان‌بخشی و اراده مجدد در رابطه استراتژیک ایالات‌متحده-چین

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
اندیشکده بروکینگز، اکتبر 2016 طی پروژه «نظم از آشوب» با هدف ارزیابی روابط امنیتی ایالات‌متحده-چین در بستر موازنه مجدد، اقدام به انتشار مقاله‌ای با عنوان «نیمه پر لیوان؛ موازنه، اطمینان‌بخشی و اراده مجدد در رابطه استراتژیک ایالات‌متحده-چین» کرد. آنچه تلاش شده در این مقاله بر آن متمرکز شود، تمرکز بر کانون‌های بحران منطقه‌ای و احتمالات ممکن و همچنین بر الگوهای تعامل عملیاتی، اقدامات اعتمادساز، سازوکارهای ارتباط و تعامل بوده است.

نویسنده در بخشی از این مقاله آورده است:

روابط امنیتی ایالات‌متحده-چین در حال پیشرفت است و روندهای اخیر متغیر است. با این حال، چالش‌هایی که در روابط ایالات‌متحده-چین وجود دارد، به نسبت چندان وخیم و بد نیستند، به نسبت آنچه تاریخ ممکن است به ما در مورد چگونگی تاکردن یک قدرت در حال ظهور و یک قدرت تثبیت شده بگوید. این حرفی برای دل‌خوش کردن نیست. بلکه یادآوری به سیاستگذاران، دست‌اندرکاران و عموم مردم دو کشور است که در مقابل دلخوری‌ها و ناراحتی‌های جزئی نباید شدت عمل به خرج داد یا چشم‌انداز تاریخی که روابط امروز بر آن استوار شده است را نادیده بگیرند. این دو کشور تا حدی دوست و نیز تا حدی رقیب هستند.

مطمئناً روابط این دو کشور برای سال‌ها، اگر نگوییم دهه‌ها، پیچیده خواهد بود. با این حال، این مسئله را می‌توان به‌خوبی مدیریت کرد و می‌توان آن را به‌گونه‌ای پیش برد که ثبات عمومی حفظ شود –به شرطی که هر دو طرف و بازیگران کلیدی منطقه مانند ژاپن، کره جنوبی، فیلیپین، استرالیا و تایوان تلاش‌های لازم را انجام دهند. در زمانی که صداهایی در هر دو کشور -و خصوصاً در جریان انتخابات ریاست جمهوری امسال ایالات‌متحده- گاهی اوقات از سیاست رویارویی یا مواجهه بیشتر دم می‌زنند، من می‌خواهم از آرامش و احتیاط بیشتر سخن بگویم. بدون شک، اگر من درست بگویم که روابط امنیتی ایالات‌متحده-چین را باید در عرصه تجربی به نسبت قابل قبولی دید، ادامه روند اخیر موجب می‌شود که هر کشور به‌طور روزافزونی نگران دیگری باشد و این مسئله سبب به وجود آمدن یک مارپیچ قهقرایی خطرناک در روابط‌شان شود. تصورات می‌تواند جایگزین واقعیات عینی شوند. معضل و معمای امنیت می‌تواند به‌طور فزاینده‌ای روابط را تحت تأثیر قرار دهد: ترس می‌تواند به سرعت گسترش یابد و به یک چرخه خطرناک عمل-عکس‌العمل منتهی شود. بخشی از هدف مقاله حاضر این است که در مورد خطرات ناشی از چنین برداشت‌های منفی و بالقوه بی‌اساسی هشدار دهد، بدون آنکه بر روی مشکلات واقعی میان پکن و واشنگتن که نیازمند توجه جدی است، سرپوش بگذارد.

 

برای مطالعه و دریافت متن کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.

 

متن کامل «نیمه پر لیوان؛ موازنه، اطمینان‌بخشی و اراده مجدد در رابطه استراتژیک ایالات‌متحده-چین»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟