ایوب در این مقاله به بررسی میزان امکان پذیری توافق میان ایران و آمریکا در زمینه برجام می پردازد. وی بیان میکند که برجام در دوران خود یک توافق پیشرو بود ولی اکنون وضعیت بسیار با سال ۲۰۱۵ متفاوت است. تلاش های حسن روحانی برای احیای اقتصاد ایران به وسیله توافق برجام با خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸ و بازگشت تحریم ها علیه ایران به شکست انجامید.
وی معتقد است در حال حاضر نیز برجام وضعیت خوبی ندارد و ایران هرگونه تلاش دولت بایدن برای پیوند دادن موضوع هسته ای با برنامه موشک های بالستیک و سیاست های منطقه ای را غیرقابل قبول میداند. درعینحال، ایران هرگونه گفتگو با ایالاتمتحده را منوط با بازگشت بدون پیش شرط واشنگتن به برجام میداند.
علاوه بر این، خروج آمریکا از برجام باعث شده تا معادلات سیاسی در ایران دگرگون شود. کسانی مانند ظریف و روحانی که به نفع برجام حرکت می کردند اکنون در عرصه داخلی بی اعتبار شده اند. دولت روحانی با اکراه رهبر عالی ایران برجام را در سال ۲۰۱۵ اجرا کرد. رهبر عالی ایران با توجه به تجربه ای که ایران با دولت پیدا کرد، نظر خود را تغییر داده و به موضع قبلی خود بازگشت که به هیچ دولت آمریکایی نمیتوان اعتماد کرد زیرا به نظر وی واشینگتن فقط به تغییر رژیم در ایران علاقه دارد.
علاوه بر این حسن روحانی نیز در ماه های پایانی ریاست جمهوری قرار دارد و دیگر نمی تواند به عنوان رئیسجمهور انتخاب شود. جناح وی اخیراً به طور کامل نتیجه انتخابات مجلس در ایران را به جناح محافظه کار تندرو واگذار کرده و مطمئناً رئیسجمهور بعدی ایران نیز به همین گروه تعلق خواهد داشت. اتفاقنظر کلی در میان نخبگان ایرانی این است که رئیسجمهور جدید باید هرگونه مذاکره با ایالاتمتحده را هدایت کند؛ بنابراین به نظر نمی رسد چشم انداز تعامل بایدن با ایران مثبت باشد.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.