در این میزگرد کارشناسان به سؤالات مختلف درباره خاورمیانه و سیاستگذاری بایدن در این منطقه پاسخ دادند. آرون لوند در این میزگرد بر اساس سه دلیل مدعی است که بایدن در خاورمیانه به مشکل برمیخورد:
در ادامه این میزگرد، دینا اسفندیاری با اشاره به اینکه استراتژی فشار حداکثری ترامپ به شکست منتهی شد زیرا ایران برنامه های هسته ای خود را توسعه داده و همچنان به حضور منطقه ای خود ادامه میدهد. وی اگرچه اولین قدم آمریکا را بازگشت به برجام عنوان می کند و پیشنهاد می دهد “برآوردن در برابر برآوردن” استراتژی دو کشور برای حل بحران های دوجانبه باشد اما به تیم بایدن هشدار میدهد که اگر ایالاتمتحده اقدامات خود را هرچه سریعتر جبران نکند، این احتمال وجود دارد که رئیسجمهور بعدی ایران به همان اندازه به گفتگو علاقهمند نباشد. وی تنها راه تغییر در وضعیت دو کشور را استقامت در گفتگو معرفی میکند. وی در نهایت یادآور می شود که آمریکا نباید فکر کند که تمام اهرم های مورد نیاز را دارد و میتواند از موضع قدرت و با دریافت امتیازات بیشتر مذاکرات با ایران را مدیریت کند زیرا ایران نیز اکنون در برنامه هسته ای خود در موقعیت قویتری قرار دارد و هرچه زمان بیشتری بگذرد برنامه هسته ای آن و سایر فعالیت های نظامی منطقه ای آن پیشرفت خواهند کرد.
سجاد جیاد در این میزگرد به بررسی وضعیت در عراق می پردازد. وی بیان میکند که پس از پیروزی بایدن نخبگان سیاسی در بغداد معتقد بودند که روش تعامل بایدن با ایران از برخوردهای دو کشور در عراق خواهد کاست و زمینه ای برای ایجاد ثبات در این کشور فراهم می کند؛
اما یک هفته پس از انتخابات، این گمانه زنی ها جای خود را به نگرانی عمیقی داد که ناشی از شکلگیری این فرض بود که محتمل است ایران و آمریکا در آخرین روزهای ریاست جمهوری ترامپ، برخورد نظامی جدی با یکدیگر داشته باشند.
در ابتدا کریستوفر میلر سرپرست وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که نیروهای آمریکایی را به طور نسبی از عراق بیرون خواهد کشید. پس از اصابت یک موشک به سفارت آمریکا در عراق از سوی گروه های وابسته به ایران، علی رغم تأکید سردار قاآنی به گروه های نیابتی ایران در سفر اخیر خود به عراق برای خودداری از تحریک ترامپ در روزهای باقیمانده از ریاست جمهوری وی، تنشها را مجدداً افزایش داد.
دو روز بعد در واکنش به این حادثه، وزارت امور خارجه عراق اعلام کرد معافیت از مجازات های ثانویه عراق از 120 روز به 45 روز کاهش می یابد. به نظر وی دولت عراق در جلوگیری از درگیری آمریکا و ایران در عراق کاملاً ناتوان شده است.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.