ناکامی اپوزیسیون در تشکیل کمیسیون تحقیق در پرونده زیردریایی ها

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در نهایت در رای گیری دور دوم که تنها با حضور نمایندگان احزاب حاضر در ائتلاف حاکم همچون لیکود، یهودیت متحد توراه و شاص برگزار شد طرح پیشنهادی تشکیل کمیسیون تحقیق درباره پرونده زیردریایی ها با 44 رای مخالف و بدون رای از تصویب بازماند.

تحولات صحنه داخلی سیاست رژیم صهیونیستی در هفته گذشته بیش از هر چیز تحت تاثیر رای گیری طرح جنجالی کنست بر سر موضوع تشکیل کمیسیون تحقیق در پرونده موسوم به زیردریایی ها بود که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم در صف نخست متهمان آن جای دارد. روز چهارشنبه هفته گذشته تامار زاندبرگ یکی از نمایندگان حزب مرتص با ارائه طرحی خواهان تشکیل کمیسیون تحقیق درباره پرونده زیردریایی ها شد. از نگاه بسیاری از ناظران سیاسی این اقدام زاندبرگ در حقیقت نقشه ای جدید از سوی اپوزیسیون به منظور پایان بخشیدن به حیات کابینه حال حاضر رژیم به زعامت نتانیاهو بود؛ چرا که نخست وزیر خود یکی از متهمان اصلی این پرونده به شمار می رود. در رای گیری دور نخست این طرح از نمایندگان کنست که به ریاست منصور عباس، نماینده فهرست مشترک عربی برگزار شد، طرح فوق با کسب آرای موافق 25 نماینده در برابر 23 رای مخالف به تصویب رسید تا فریاد شادی مخالفین بی بی کنست را فراگیرد. اما تنها لحظاتی بعد یاریو لوین ریاست کنست با بازگشت به جایگاه خویش ضمن ابطال رای گیری انجام شده مدعی شد، منصور عباس در زمان اخذ رای، قوانین مندرج در آیین نامه کنست را رعایت نکرده است و از همین رو رای گیری ابطال می گردد. این اقدام هم حزبی نتانیاهو بلافاصله با واکنش شدید نمایندگان اپوزیسیون کنست همراه شد و این افراد با فریاد «شرم آور، شرم آور» صحن کنست را ترک نمودند. در نهایت در رای گیری دور دوم که تنها با حضور نمایندگان احزاب حاضر در ائتلاف حاکم همچون لیکود، یهودیت متحد توراه و شاص برگزار شد طرح پیشنهادی تشکیل کمیسیون تحقیق درباره پرونده زیردریایی ها با 44 رای مخالف و بدون رای از تصویب بازماند. نکته قابل تامل آنکه اعضای حزب آبی و سفید پیش از جلسه رای گیری مزبور اعلان داشتند که با تشکیل کمیسیون مزبور مخالفند و در زمان اخذ رای در کنست حاضر نخواهند شد.

اقدام لوین در ابطال آرای دور نخست رای گیری با واکنش شدید نمایندگان جناح مخالف در کنست همراه شد؛ تا جایی که زاندبرگ که خود نماینده پیشنهاد دهنده طرح مزبور بود اعلان داشت که نسب به اقدام لوین به دادگاه عالی قضایی شکایت خواهد کرد. اما در سمت مقابل میکی زوهر وزیر هماهنگ کننده امور دولت و کنست ضمن ابراز خرسندی از عدم تصویب طرح مزبور مدعی شد این پیشنهاد غیرقابل قبول در حقیقت به مثابه کودتای مخالفین کابینه با هدف سرنگونی نتانیاهو از قدرت بود که نافرجام باقی ماند. همزمان بسیاری از رهبران جناح رقیب با مضحک خواندن اقدام لوین در ابطال آرای اخذ شده خواهان آن شدند تا کلیه احزاب اپوزیسیون با وحدت نظر و همیاری یکدیگر انحلال کنست و حرکت به سوی انتخابات جدید را به رای بگذارند. همزمان در میان احزاب راستگرا نیز حزب یمیناه ضمن تاکید بر لزوم کنار رفتن نتانیاهو از قدرت خواهان آن شد تا رهبر این حزب یعنی نفتالی بنت کرسی نخست وزیری را به دست گیرد. این پیشنهاد سران حزب یمیناه بلافاصله با اعتراض نمایندگان لیکود در کنست روبرو شد. علاوه بر بنت، یائیر لاپید رهبر ائتلاف یش عتید-تلم و آویگدور لیبرمن رهبر حزب اسرائیل خانه ما نیز نسبت به اقدام ریاست کنست در ابطال رای گیری دور نخست اعتراض نمودند. در این میان لیبرمن علاوه بر لزوم همکاری مجدد نمایندگان جناح مخالف به منظور طرح مجدد تشکیل کمیسیون تحقیق پرونده زیردریایی ها، خواهان ایجاد کمیسیون مستقل دیگری با هدف بررسی دلایل موافقت کابینه رژیم با واگذاری جنگنده های اف-35 به امارات متحده عربی شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟