گام های رژیم صهیونیستی با هدف الحاق کرانه باختری به سرزمین های اشغالی

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

در حالیکه با دور شدن از اول ژوئیه به عنوان روز اجرایی شدن طرح الحاق 30 درصد از اراضی کرانه باختری، به نظر می‌رسید حرکت در این راستا فعلاً به دلیل اختلافات دو حزب اصلی کابنیه ائتلافی رژیم صهیونیستی، پیگیری نخواهد شد، در هفته گذشته بار دیگر اخباری از این طرح در رسانه‌های عبری زبان و انگلیسی منتشر شد.

 «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز دوشنبه 3 اوت (13 مردا 99) در نشست داخلی فراکسیون نمایندگان حزب لیکود تأکید کرد که برنامه‌ریزی برای الحاق کرانه باختری همچنان روی میز است اما اجرای آن به خواست دولت آمریکا به تعویق افتاده است. وی در این باره گفت: «پرونده اعمال حاکمیت در حال حاضر در واشنگتن است، هنوز روی میز قرار دارد و کنار گذاشته نشده است.» این نخستین اظهار نظر بی بی درباره طرح الحاق پس از روز اول ژوئیه است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که کاخ سفید در ماه‌های اخیر سعی کرده با توسل به مسائلی همچون همه‌گیری جهانی کروناویروس، اعتراضات داخلی آمریکا، در پیش بودن انتخابات سراسری و … ترمز تل‌آویو را برای اجرای طرح الحاق بکشد. البته واشنگتن پیش‌تر اعلام کرده بود که تصمیم‌گیری درباره 

الحاق برعهده تل‌آویو است، اما هنوز در این خصوص که چنانچه رژیم صهیونیستی 30 درصد خاک کرانه باختری را (طبق طرح صلح ترامپ) به صورت یک‌طرفه به خود منضم کند، آن را به‌رسمیت خواهد شناخت یا نه هیچ موضع روشنی از سوی کابینه آمریکا ابراز نشده است. رادیو ارتش رژیم صهیونیستی ماه گذشته به نقل از «یاریو لوین»، رئیس کنونی کنست اعلام کرد: «فعلاً گوش دولت آمریکا شنیدار سخن ما نیست و توجهش به مسائل دیگری است.»

این درحالیست که «گابی اشکنازی»، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی چند روز پس از اظهارات نتانیاهو در دیدار با سفرای کشورهای آمریکای لاتین گفت: «طرح الحاق فعلاً در دستور کار دولت نیست، زیرا همه طرف‌ها مشغول مسائل خود هستند.» اشکنازی همچنین با انتقاد از تشکیلات خودگردان فلسطینی گفت: «نمی‌دانم مخالفت آنها با این طرح چگونه منافعشان را تأمین می‌کند! هرکس به آنها علاقه دارد از آنها بخواهد به میز مذاکره برگردند.»

در همین راستا «آوی برکویتز»، دستیار رئیس جمهور آمریکا در امور خاورمیانه نیز هفته گذشته در اظهار نظری اعلام کرده بود، آمریکا می‌خواهد اطمینان حاصل کند که اسرائیل در قبال الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری، به فلسطینیان امتیازاتی خواهد داد. برکویتز ضمن انتقاد از سران فلسطین به دلیل رد کردن طرح صلح ترامپ تأکید کرد آمریکا اجازه نمی‌دهد در صورت اجرای این طرح رام‌الله دست‌خالی بماند.

تایمز اسرائیل در تحلیلی می‌نویسد موضع نهایی واشنگتن درباره طرح تا پیش از انتخابات سوم نوامبر اعلام نخواهد شد. واشنگتن همچنین می‌کوشد موضع تشکیلات خودگردان را نیز در این باره تعدیل کند و با واگذاری پاره‌ای امتیازات به رام‌الله مذاکره یک‌طرفه فعلی را بار دیگر به یک مذاکره واقعی مبدل سازد.

به نظر می‌رسد بجز ملاحظاتی که واشنگتن برای اجرای طرح الحاق درنظر دارد، پاره‌ای اختلافات میان «بنی گانتز»، وزیر دفاع کنونی و نتانیاهو نیز بر توقف فعلی این پرونده موثر واقع شده است. حزب آبی و سفید از این نگران است که در صورت اجرایی شدن طرح، کلیه وجاهتی که میان افکار عمومی (به ویژه رأی‌دهندگان مایل به راست) به دست می‌آورد به حزب لیکود و بی بی برسد. البته بجز این دلیل تاکتیکی، می بایست این نکته را خاطر نشان ساخت که حزب آبی و سفید در دوره کارزارهای سه‌گانه انتخاباتی ضمن تأکید بر اجرای راهکار دو دولتی، با اقدامات یک‌طرفه مخالفت کرده بود و اساساً تا همین نقطه نیز در خصوص طرح صلح ترامپ از مواضع پیشین خود عدول کرده است.

در این میان همچنان مخالفت رهبران فلسطین با طرح صلح ترامپ ادامه دارد. فلسطینیان که پیش از انتشار متن این طرح در ماه ژانویه نیز مخالفت شدید خود را با آن ابراز کرده بودند از هرگونه همکاری و تعامل 

در این چارچوب با تل‌آویو و واشنگتن خودداری کرده‌اند. با این حال برخی از مقامات فلسطینی در هفته گذشته اعلام کردند که اسرائیل به طور مخفیانه اجرای طرح الحاق را آغاز کرده و در «منطقه E1» قدس شرقی و نیز «گیوات همتوس» شروع به ساخت و ساز کرده است. پایگاه «صلح اکنون» در هفته گذشته با انتشار این خبر از برنامه رژیم صهیونیستی برای ساخت 3412 خانه در این منطقه خبر داده است.

در همین راستا، «تواه لازاروو» در تحلیلی برای روزنامه جروزالم پست می‌نویسد: «20 روز آینده برای اجرای طرح الحاق حیاتی است. زیرا اگر طبق قانون تا 25 اوت لایحه بودجه از تصویب کنست نگذرد و اسرائیل ناچار از برگزاری انتخابات جدید شود، تنها و تنها یک عامل می‌تواند بقای طرح الحاق در آینده را تضمین کند و آن عبارت از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات سوم نوامبر 2020 است.»

اگر محرز شود که ساکنان سرزمین‌های اشغالی دیگر بار پای صندوق‌های رأی حاضر خواهند شد و کابینه ائتلافی از اواخر ماه اوت فرو بریزد و دولت موقت مشغول اداره امور رژیم صهیونیستی شود، آنگاه تا هنگامی که نتایج انتخابات در ماه نوامبر مشخص شود اجرای طرح الحاق به تعویق خواهد افتاد. همچنین از آنجاکه احتمال تکرار شدن نتایجی مشابه انتخابات سه‌گانه گذشته و عدم پیروزی قاطع یکی از دو جناح راست و چپ همچنان بالاست، ممکن است بعد از انتخابات نیز دیگر بار کابینه مبسوط الیدی به قدرت نرسد. در این بین در صورتی که ترامپ انتخابات سوم نوامبر را به «جو بایدن» ببازد، دیگر انگیزه‌ چندانی برای کمک به نتانیاهو در مدت باقی مانده از عمر دولتش نخواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *