با افزایش احتمال برگزاری انتخابات زودهنگام در سرزمینهای اشغالی از یکسو و نیز در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از سوی دیگر، به نظر می رسد با گرفتار شدن تلآویو در دور جدیدی از انتخابات سراسری، تنها پیروزی دونالد ترامپ میتواند منجر به تداوم حیات طرح صلح موسوم به «معامله قرن» شود؛ چرا که در صورت پیروزی «جو بایدن»، کاندیدای حزب دموکرات، دولت جدید آمریکا این طرح را کنار خواهد گذاشت. طبق پلتفورم انتخاباتی حزب دموکرات که چند هفته پیش منتشر شده، کابینه احتمالی دموکراتها درصدد احیای راهکار دو دولتی برخواهد آمد و صراحتاً با الحاق 30 درصد از کرانه باختری طبق طرح صلح ترامپ مخالف است.
هفته گذشته اما خبر مهم دیگری نیز درباره نقش جو بایدن در تعدیل پلتفورم انتخاباتی حزب دموکرات آمریکا به نفع رژیم صهیونیستی منتشر شد. براساس گزارش های رسانههای عبری زبان از جمله وبسایت شبکه 7 تلویزیون رژیم، جو بایدن مفهوم «اشغال خارجی» را از پلتفورم انتخاباتی این حزب حذف کرده است.
جناح پیشرو حزب دموکرات به رهبری «برنی سندرز»، خواستار اشاره پلتفورم این حزب به حقوق فلسطینیان برای برخورداری از زندگی آزادانه و فارغ از «اشغال خارجی» شده بود. اما به نظر می رسد در روزهای منتهی به 15 ژوئیه که پلتفورم رسماً منتشر شد، بایدن پس از مشورت با مشاوران ارشدش تصمیم به حذف کردن این عبارت گرفته است. استدلال بایدن برای این تصمیم، احتمال برهم خوردن یکپارچگی حزب دموکرات و دو دستگی میان طرفداران کاربرد مفهوم اشغالگری برای رژیم صهیونیستی و مخالفان آن بوده است.
در همین راستا «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی پیشین ترامپ در گفتوگو با روزنامه «ماکور ریشون» رژیم صهیونیستی پیشبینی کرده: «اگر بایدن رئیس جمهور شود، سیاستی همچون اوباما در پیش خواهد گرفت. این امر میتواند برای اسرائیل معضل بزرگی را ایجاد کند.» او همچنین هشدار داده که «وضعیت میتواند از دوره اوباما نیز برای اسرائیل بدتر شود؛ زیرا حزب دموکرات در سالهای اخیر به میزان قابل توجهی رویکرد ضد اسرائیلی به خود گرفته و جناح مخالف اسرائیل نفوذ قابل توجهی بر رئیس جمهور همحزبی خود خواهد داشت.»
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.