ساعاتی پیش از اعلام ازسرگیری روابط، فتح و حماس با صدور بیانیهای تأکید کردند که مذاکراتشان در قاهره شاهد پیشرفت در برخی مسائل و پروندهها بوده است.
اما یک روزنامهنگار نزدیک به دستگاه اطلاعات مصر، که متولی پرونده آشتی میان گروههای فلسطینی است، به «الجزیره» گفته که سخن از پیشرفت در مذاکرات یک موضوع تبلیغاتی و رسانهای بوده و واقعیت ندارد و در حقیقت این دور از مذاکرات شکست خورده بود اما با دخالت دستگاه اطلاعات مصر در بیانیه نهایی به این موضوع اشارهای نشد.
این منبع گفته که اختلافات دو طرف به موضوع انتخابات پارلمانی و ریاستی و سازوکار انتخاب مجلس ملی و نحوه توزیع کرسیها و نیز حقوق کارکنان و تحریم نوار غزه ازسوی تشکیلات خودگردان مربوط میشود.
به گفته این منبع نیروهای فلسطینی بر ضرورت پایبندی تشکیلات خودگردان به همه توافقات بیروت و استانبول تأکید دارند اما فتح در حال شانه خالی کردن از این تعهدات است.
پیش از این در نشستهای گروههای فلسطینی در بیروت و استانبول در ماه سپتامبر گذشته همه گروههای فلسطینی توافق کردند که با صدور فرمانی ازجانب محمود عباس موعد انتخابات تعیین شود.
«باسم نعیم»، رئیس شورای روابط خارجی، در جنبش حماس تأکید کرد که تصمیم تشکیلات خودگردان درباره ازسرگیری هماهنگیهای امنیتی با اسرائیل اقدامی بسیار منفی و ضربهای کار بر همه روندی بود که نیروهای فلسطینی در ماههای اخیر طی کرده بودند.
او گفت که این اقدام به روند صلح آسیب شدید زد و بسیار طول خواهد کشید تا این روند ازسر گرفته شود و همه گروهها به آغاز دوباره مذاکرات رضایت دهند.
وی افزود که فتح چگونه میخواهد هم با اسرائیل روابط خود را ازسر بگیرد هم همه انواع مقاومت را به رسمیت شناسد و پیش گیرد؟
همزمان منابعی در تشکیلات خودگردان در رام الله تأکید کردهاند که محمود عباس تصمیم خود را به توقف روند مذاکرات صلح میان فلسطینیان گرفته است.
این منابع گفتهاند که عباس از زمانی که مطمئن شد که کفه بایدن در انتخابات امریکا سنگین است تصمیم خود را گرفت.
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.