کمکهای ماهانه قطر دو هفته است که به غزه نرسیده و اسرائیل هرگونه بهبود در شرایط اقتصادی و انسانی نوار غزه را مشروط به آزادی زندانیانش که در دست حماس هستند کرده هرچند به پیشنهاد اخیر حماس که هفته گذشته ازطریق واسطههای قطری و مصری مطرح شده بود پاسخی نداده است.
همزمان هیئتی از حماس صبح دوشنبه (26 اکتبر) به ریاست «صالح العاروری»، نایب رئیس دفتر سیاسی حماس، به قاهره رفته است.
نشریه «الاخبار»، چاپ بیروت و نزدیک به حزب الله لبنان، به نقل از منابع آگاه خبر داد که هدف این هیئت کاهش نارضایتی مصر از حماس بابت برگزاری نشست آشتی داخلی فلسطینیان در استانبول است، ضمن آنکه این هیئت میکوشد مصر را به بازگشایی گذرگاه رفح که از زمان شیوع کرونا بسته شده متقاعد کند.
«حازم قاسم»، سخنگوی حماس در غزه، تأکید کرد که این هیئت در سفر به قاهره افزایش تسهیلات برای نوار غزه و نیز پرونده آشتی ملی را که هیچ پیشرفتی نداشته بررسی خواهد کرد. منابعی در حماس گفتهاند که حماس و فتح پیشنهاد کردهاند که کنفرانس تازهای برای برداشتن گامهای بعدی در قاهره برگزار کنند.
هفته گذشته «جبریل رجوب»، عضو کمیته مرکزی فتح، گفت که طی روزهای آینده شاهد تحقق توافق ملی میان فتح و حماس با واسطه قاهره خواهیم بود.
از سوی دیگر، منابعی تأکید کردهاند که «محمود عباس» برای برداشتن قدمهای بیشتر در مسیر آشتی منتظر نتایج انتخابات امریکاست بهخصوص که وی به قدرت رسیدن «جو بایدن» در امریکا را موجب امیدواری به احیای روند صلح با اسرائیل و توقف طرح «معامله قرن» میداند.
همزمان در پی شدت گرفتن حملات بادکنکهای انفجاری، اسرائیل با هدف کاهش تنش اعلام کرد که اجازه ورود بازرگانان و کارگران به فلسطین را طی روندی تدریجی صادر خواهد کرد.
منابع آگاه به «الاخبار» گفتهاند که پس از مذاکرات مقامات قطری با همتایانشان در اسرائیل، تلآویو با ورود دو سری از کمکهای نقدی قطر موافقت کرده است. این کمکها شامل پرداخت 100 دلار برای 100هزار خانوار فقیر فلسطینی میشود.
ازسوی دیگر وضعیت سلامت «ماهر الاخرس» که 92 روز است دست به اعتصاب غذا زده احتمال شدت گرفتن تنش را افزایش داده است.
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.