انتخابات پیش رو و طرح «مصطفی الکاظمی» برای تشکیل یک جریان سیاسی جدید

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
«مصطفی الکاظمی»، نخست‌وزیر عراق 5 ماه پیش به جای «عادل عبدالمهدی» که در پی تظاهرات مردمی مجبور به استعفا شد، زمام دولت این کشور را به دست گرفت، به هنگام معرفی الکاظمی به نخست‌وزیری، برخی منابع سیاسی از شروط گروه‌های سیاسی برای موافقت با این امر سخن گفتند و زمان‌بندی خروج نظامیان امریکایی، کنترل سلاح بی‌ضابطه و آماده‌سازی شرایط برای برگزاری انتخابات پیش از موعد بدون مشارکت وی را از جمله این شروط عنوان کردند.

در همین رابطه، منابع آگاه در گفت‌وگو با شبکه الجزیره از طرح قریب الوقوع الکاظمی برای تشکیل یک جریان سیاسی برای شرکت در انتخابات زودهنگام در تاریخ 6 ژوئن سال 2021 خبر دادند.

منبعی نزدیک به الکاظمی تصریح کرد که رخدادهای پرشتاب یک سال گذشته کشور مستلزم تاسیس گروه‌های سیاسی جدید است تا کنار زدن بخشی از نفوذ احزاب حاکم بر کشور طی 17 سال گذشته را برعهده بگیرد.

منبع مذکور به الجزیره گفت که الکاظمی این حق قانونی را دارد که برای حضور در انتخابات آتی، گروهی سیاسی تشکیل دهد، از همین رو و نیز برای ایجاد تغییرات واقعی که به مطالبات مردم عراق در دستیابی به زندگی شرافتمندانه جامه عمل بپوشاند، فعالیت‌هایی برای تشکیل یک جریان سیاسی به منظور حضور پرقدرت در انتخابات پیش رو در جریان است که طی هفته‌های آتی اعلام خواهد شد.

وی افزود: گفت‌وگوها برای تشکیل این گروه سیاسی جدید و ساختار و اعضای آن همچنان ادامه دارد و شماری از شخصیت‌های ملی و کاردان در آن عضو خواهند بود.

منبع یاد شده اظهار داشت: الکاظمی با تشکیل این جریان سیاسی که با نام «جریان دولت‌مدار» یا نام نزدیک به آن شناخته خواهد شد، امیدوار است که نفوذ گروه‌های سیاسی سنتی و سهم‌خواهی آنها در نهادهای دولت را تحت الشعاع قرار دهد، تاکنون ساختار تشکیلاتی این جریان از 10 شخصیت جدید از جمله «رائد جوحی» مدیر دفتر الکاظمی، «مشرق عباس» فعال رسانه‌ای، «زیاد العجیلی» روزنامه‌نگار، «احمد ملاطلال»سخنگوی الکاظمی، «کاظم السهلانی»، «حسین علاوی» و «هشام داود» از مشاوران نخست‌وزیر لبه همراه دیگر شخصیت‌های حقوقی و فعالان اجتماعی تشکیل می شود.

این منبع در ادامه گفت: اسامی یاد شده برای ایجاد فهرستی 50 نفره از شخصیت‌های ملی و فعال در استان‌های مختلف و آماده‌سازی آنها برای رهبری و هدایت فعالیت‌های این حزب در استان‌ها و مناطق سکونت‌شان به منظور آمادگی برای مرحله آتی در تلاش هستند.

در همین ارتباط، «معین الکاظمی»، از رهبران ائتلاف الفتح بر وجود توافقی میان گروه‌های سیاسی و نخست‌وزیر بر سر عدم تشکیل جریان سیاسی برای شرکت در انتخابات تاکید کرد و افزود: این توافقی است که الکاظمی با آن موافقت کرده و طبق آن رای اعتماد پارلمان را کسب کرده است.

این عضو ارشد ائتلاف الفتح در گفت‌وگو با الجزیره افزود: نخست‌وزیر از لحاظ اخلاقی نباید در انتخابات آتی شرکت کند اما می بینیم که وی دست به ایجاد تغییراتی در مناصب عالی‌رتبه زده تا نظر افکار عمومی و تظاهرات‌کنندگان را در انتخابات آتی به خود جلب کند.

وی افزود: الکاظمی در راستای طرح خود، به برخی از فراکسیون‌های سیاسی مناصب معینی را داد تا حمایت آنها را در مرحله آتی در کنار خود داشته باشد، با این وجود برخی دیگر از گروه‌های سیاسی تلاش دارند تا بر موج اعتراضات سوار شوند اما فاکتور سلامت انتخابات، تعیین‌کننده خواهد بود و این احزاب در صورت برگزاری انتخابات سالم، رای قابل توجهی نخواهند داشت.

نخست‌وزیر عراق پیش از این سلسله تغییراتی در مناصب عالی‌رتبه دولتی نظیر ریاست بانک مرکزی، دستگاه اطلاعات و سازمان سرمایه‌گذاری ایجاد کرد و کمیته‌ای به ریاست سرلشکر احمد ابورغیف را مامور رسیدگی به پرونده‌های فساد کرد.

قانون احزاب

«علی التمیمی»، کارشناس حقوقی عراقی در این باره تصریح کرد قانون احزاب و قانون انتخابات مصوب سال 2013 میلادی هیچ شرطی برای عدم نامزدی شخصیتی معین از جمله نخست‌وزیر برای عدم تشکیل حزب و حضور در انتخابات را مشخص نکرده است و هر کسی که اعتراضی به این موضوع دارد می‌تواند به دادگاه فدرال مراجعه کند و در این باره کسب تکلیف کند.

التمیمی در گفت‌وگو با الجزیره تصریح کرد: قانون اساسی نامزدی هیچ شخصیتی را در انتخابات ممنوع نکرده است مگر برخی شروط مرتبط با نظامیان که تصریح دارد برای انجام فعالیت سیاسی می‌بایست نخست از سازمان نظامی ذیربط استعفا دهند.

منبع:https://mdeast.news/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟