بری در مصاحبه با نشریه لبنانی «المدن» گفت که در سفر اخیر «دیوید هیل»، معاون وزیر خارجه امریکا به بیروت، مذاکرات سازنده ای درباره این موضوع داشته و افزود که رایزنی ها در این باره رو به اتمام است.
او گفت که از 11 سال پیش این پرونده به دست اوست و تاکنون 5 مقام امریکایی تغییر کرده اند اما او در جای خودش است و افزود که ازجانب میشل عون مأمور پیگیری این موضوع شده است.
رئیس مجلس لبنان تأکید کرد که این مذاکرات که با واسطه ایالات متحده جریان دارد تقریبا به مراحل نهایی رسیده و در انتظار تعیین موعد اعلام رسمی آن و تعیین سازوکارهای اجرای است «که پس از آن دیگر به من ربطی ندارد و دستگاه اجرایی مسئول آن می شود، این را به مکرون هم گفتم».
نبیه بری که از وی به مرد راه حل ها در لبنان یاد می شود درباره بحران کنونی سیاسی در لبنان در پی انفجار در بندر بیروت هم گفت که از نظر وی تنها راه حل تشکیل «دولت مدنی به دور از همه نزاع های طایفه ای» است و افزود که در قانون اساسی لبنان بر تشکیل چنین دولتی تصریح شده و نیازی به تعدیل قانون یا معاهده طائف وجود ندارد.
او تنها و تنها مأموریت هر دولت جدیدی در لبنان را اصلاحات دانست و گفت که اصلاحات هم ضرورت داخلی و هم مطالبه خارجی است و افزود که پیشنهاد او همچنان نخست وزیری «سعد الحریری» است و تأکید کرد که وی حق ندارد از این مسئولیت سر باززند.
رئیس مجلس لبنان تشکیل دولت را گام اول برای حل مشکلات این کشور دانست و گفت که کشور نیازمند یک عمل جراحی در سطح نظام حکومت است و در حال حاضر در بخش مراقبت های ویژه به سر می برد و باید ایمنی آن را با تشکیل دولت و با اجرای اصلاحات بالا برد.
او همچنین پیشنهاد کرد که مجلس نمایندگان و مجلس سنا به صورت نصف مسلمان و نصف مسیحی بدون تعیین نسبت فرقه های مسیحی و مسلمان تشکیل شود و گفت که بهترین راه آن است که کل لبنان یا هر استان را یک دایره انتخاباتی فرض کنیم که در این صورت رقابت حالت ملی و نه فرقه ای پیدا می کند.
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.