برگزاری سومین انتخابات پارلمانی سوریه پس از ناآرامی های این کشور زیر سایه «قانون قیصر» و «ویروس کرونا»

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
سومین دور از انتخابات پارلمانی سوریه از سال 2011 تاکنون، روز گذشته در سایه محاصره سوریه توسط کشورهای غربی، اجرای قانون قیصر و ویروس کرونا برگزار شد.

رای دهندگان در بیش از 7 هزار مرکز رای گیری رای خود را به صندوق انداختند و برخی مناطق جدید نیز که طی دو سال گذشته توسط ارتش سوریه آزاد شد، شاهد حضور صندوق های رای بود.

این انتخابات در ساعت های اولیه از 7 صبح تا 3 بعد از ظهر شاهد استقبال زیاد مردم در انتخابات پارلمانی نبود، انتخاباتی که میان هزار و 600 نامزد انتخاباتی که بر سر 250 کرسی در پارلمان رقابت می کنند برگزار شد اما در ساعت های پایانی حضور و مشارکت مردم سوریه برای شرکت در انتخابات افزایش یافت.

در همین راستا «سامر مرزیق»، رئیس کمیته عالی قضایی انتخابات گفت از آنجا که مشارکت مردم برای شرکت در انتخابات افزایش یافته مهلت شرکت در انتخابات تا ساعت 11 شب تمدید می شود.

حضور نیروهای مسلح سوریه در انتخابات بسیار بالا بود و برای انتخابات پارلمانی سوریه هزار و 400 مرکز رای گیری فقط برای نیروهای مسلح اختصاص یافته بود که یکی از آن ها در ساختمان فرماندهی کل ارتش عراق بود و وزیر دفاع سوریه نیز رای خود را در همین مرکز به صندوق انداخت.

«بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه و همسرش «اسماء اسد» رای خود را در مرکز انتخاباتی مستقر در وزارت امور ریاست جمهوری سوریه به صندوق انداختند در حالی که «حسین عرنوس» نخست وزیر و «ولید المعلم» وزیر خارجه سوریه نیز در ساختمان وزارت خارجه رای دادند.

عرنوس در حاشیه شرکت در انتخابات گفت که این پیروزی سیاسی در کنار پیروزی نظامی سوریه است و المعلم نیز تاکید کرد این حق قانونی تاکید می کند ملت سوریه مصمم هستند خاک خود را از وجود تروریسم و هر خارجی که به صورت غیرقانونی حضور دارند پاک کنند.

در چارچوب حضور مقامات سیاسی سوریه حضور نخست وزیر برکنار شده سوریه «عماد خمیس» نیز پس از آنکه گفته شد به علت فساد در حصر خانگی  قرار دارد، قابل توجه بود.

با وجود همه اقدامات پیشگیرانه ای که سازمان های مرتبط اتخاذ کرده بودند اما مشخص است که ترس از ابتلا به ویروس کرونا تاثیر منفی بر میزان حضور مردم در انتخابات داشته است، میزانی که در سال 2016 به حدودا 57 درصد رسیده بود و این در حالی است که انتخابات پارلمانی سوریه از ماه آوریل دو بار به تعویق افتاده بود.

دو پدیده قابل توجه در این انتخابات وجود داشت: اول اینکه نمایندگان حزب حاکم بعث با انتخابات مشخص می شدند نه با انتصاب و اینکه برای اولین بار در تاریخ این حزب به نمایندگان اختیار داده شد تا در رای دادن یا ندادن آزاد باشند.

پدیده دوم قابل توجه در این انتخابات نیز پوشش رسانه ای و بی سابقه انتخابات بود که این انتخابات را در داخل کشور در سایه عدم حضور سایر رسانه های خارجی بزرگ نمایی کرد.

منبع:https://mdeast.news/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *