به گزارش «النهار»، روسیه که دیگر از ناتوانی روند آستانه (با حضور ایران و ترکیه و روسیه) از حل مسائل سوریه و بازگرداندن این کشور به وضعیت عادی اطمینان یافته در پی بازی سیاسی تازه ای در خاورمیانه برآمده که به موجب آن ترکیه را از میدان به در کند و با جلب رضایت امنیتی اسرائیل، باب تازه ای را در حل بحران سوریه باز کند.
براساس این گزارش، پیام اصلی «فیصل المقداد» در سفر این هفته اش به مسکو این بوده که «بشار اسد» در پی تسریع در اقدامات لازم جهت بازگشت ثبات به سوریه است و در مذاکرات وی با مقامات روسیه طرفین هم نظر بوده اند که هیچ زبان مشترکی با ترکیه در موضوع ادلب نمی توان پیدا کرد و ادامه وضع کنونی در ادلب هم ممکن نیست.
ادلب مرکز اصلی مخالفان مسلح سوریه است که بیشتر آنان از حمایت ترکیه برخوردارند.
این گزارش افزوده که دمشق و مسکو توافق دارند که در سایه تنش در روابط آنکارا هم با مسکو و هم با دمشق ترکیه را از بازی بیرون ببرند و بدون توجه به آنکارا مسئله ادلب را فیصله دهند.
منابع حاضر در مذاکرات اخیر سوریه و روسیه تأکید می کنند که در این مذاکرات تأکید شده که دیگر روند آستانه هم با توجه به حضور ترکیه معنای چندانی ندارد و محور روسیه ـ سوریه ـ ایران باید به فکر تنظیمات تازه ای باشند.
موضوع مهم دیگری که المقداد به طرف روسیه ای ابلاغ کرده آن است که «بشار اسد» حاضر به کناره گیری از قدرت نیست و آینده سیاسی سوریه به شخص وی گره خورده است و اسد آماده مذاکره با مخالفان در ژنو است و حتی حاضر به تغییرات ساختاری در مجلس یا انتخابات است به شرط آنکه موجب کنار رفتن وی از قدرت در سوریه نشود.
المقداد افزوده که بر پایه این اصل بشار اسد از روسیه می خواهد که او را سنگ بنای هر ثباتی در سوریه بداند و کشورهای عربی را به تغییر روششان در قبال سوریه و کنار آمدن با موضوع بقای اسد در قدرت متقاعد کند.
وزیر خارجه سوریه درباره ایران نیز تأکید کرده همکاری دمشق و تهران ادامه و افزایش خواهد و ایران شریکی جدی و ثابت برای سوریه خواهد بود.
روسیه نیز در این مذاکرات تأکید کرده که به حمایت سیاسی و اقتصادی و نظامی خود از دمشق و ماندن بشار اسد در قدرت ادامه می دهد و آماده وساطت میان سوریه و اسرائیل برای رفع اختلافات میان آنهاست و اقدامات خود در این باره را به زودی آغاز می کند.
براساس این گزارش، مسکو که از نفوذ بالای ایران در دمشق مطلع است ملاحظات ایران را هم در این تلاش ها در نظر خواهد گرفت، هرچند روسیه برگه هایی برای متقاعد کردن ایران به نرمش در دست دارد و از ایران خواهد خواست که حضور امنیتی خود در اطراف دمشق را کاهش دهد.
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.