تحول سیاست خارجی ترکیه در سال جدید/ غیر ممکن بودن روابط عادی با اسرائیل در صورت ادامه سیاست های خصمانه

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
 ترکیه سال 2021 را با مواضع تازه ای در سیاست خارجی آغاز کرد که خبر از مرحله ای تازه در سیاست خارجی ترکیه می دهد. تحولی مبتنی بر حل اختلافات با بسیاری طرف ها که به نظر می آید با انتخاب «جو بایدن» به ریاست جمهوری در امریکا بی ارتباط نباشد.

 

پس از سالی پر تنش در روابط ترکیه با کشورهای منطقه و جهان «مولود چاوش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه در نشستی درباره عملکرد یک ساله وزارتخانه اش تصویری از رویکرد متفاوت دستگاه دیپلماسی ترکیه ارائه داد که هدف از آن کاهش اختلافات با کشورهای منطقه و اتحادیه اروپا و ایالات متحده است.

چاوش اوغلو در این سخنرانی تأکید کرد که دولت ترکیه آماده روابطی سالم تر با دولت جدید امریکاست و درباره اروپا هم خواستار ایجاد فضایی مناسب تر برای روابط است و افزود که از اروپا هم انتظار می رود که این در بهبود فضا کمک کند.

او گفت که اختلافات درباره مسائل شرق مدیترانه جدی است اما می تواند با گفت وگو و مذاکره موجب کاهش تنش شد.

وزیر خارجه ترکیه همچنین از آغاز تلاش هایی برای بهبود روابط با فرانسه که در سال 2020 تنش شدیدی یافته بود خبر داد.

او به روابط با مصر و امارات هم پرداخت و گفت و آنکارا و قاهره در پی تعیین نقشه راهی برای روابط دوجانبه هستند و افزود که تماس ها میان نهادهای اطلاعاتی برای گسترش همکاری ها ادامه دارد و مذاکراتی در سطح وزارتخانه های خارجه دو کشور نیز جریان دارد.

چاوش اوغلو افزود که تلاش ترکیه آن است که با مصر در قدم اول به تفاهم بر سر اصل عدم تعارض در محافل بین المللی برسد.

اما در مورد امارات او تأکید کرد که سیاست های امارات در قبال ترکیه «غیر دوستانه» است و افزود که در این باره گفت وگوهایی با طرف اماراتی انجام شده و آنها استدلال هایی آورده اند که غیر منطقی بوده و ابوظبی به تنش زایی در روابط با ترکیه ادامه می دهد.

در مورد بحران لیبی هم او گفت که موضع کشورش در قبال لیبی نیز حمایت از روند سیاسی در لیبی است و افزود که نقش ترکیه در پیشبرد روند سیاسی لیبی اهمیت بسیاری دارد.

چاوش اوغلو درباره روابط با اسرائیل نیز گفت که علت تیرگی روابط ترکیه با اسرائیل، سیاست های خصمانه تل آویو علیه فلسطین است و اگر این روند ادامه داشته باشد بازگشت به  روابط عادی با اسرائیل ممکن نیست.

اما اینکه چرا ترکیه سیاست تازه ای پیش گرفته می تواند علل داخلی و خارجی داشته باشد. «رجب طیب اردوغان» می کوشد که مسائل با کشورهای خارجی بر وضعیت داخلی ترکیه به خصوص وضعیت اقتصادی تأثیری نگذارد. به خصوص که او در سال 2023 انتخابات در پیش دارد و احتمال اینکه مخالفانش کار را به اجرای انتخابات پیش از موعد بکشانند هم هست.

در عرصه خارجی، بر سر کار آمدن دولت بایدن موجب نگرانی اردوغان شده است. او تجربه تلخی با دولت «باراک اوباما» داشت و در آن زمان روابط ترکیه و امریکا به خصوص در مسئله گروه های مسلح کرد در سوریه به تیرگی کشید.

منبع:https://mdeast.news/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟