دعوت رئیس جمهور لبنان برای نشست نیروهای سیاسی/ مقدمه چینی برای بازگشت «سعد الحریری» به نخست وزیری؟

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در لبنان این فضا شکل گرفته که «نبیه بری» رئیس مجلس لبنان می کوشد در مذاکراتی که در بعبدا درجریان است فضای توافقی ای میان «میشل عون» و «سعد الحریری» فراهم کند که در نتیجه آن دولت «حسان دیاب» سقوط کند و الحریری به نخست وزیری برگردد.

 

به گزارش روزنامه «الاخبار»، چاپ بیروت، که بازتاب دهنده مواضع حزب الله لبنان دانسته می شود، نیروهای سیاسی لبنان چنین چیزی را به شدت انکار می کنند اما گاه از لابه لای حرف هایشان نشانه هایی در تأیید این موضوع آشکار می شود.

آشوب امنیتی هفته های اخیر در لبنان نشان می دهد که این کشور روزهای سختی را در پیش دارد به خصوص که اجرای «قانون قیصر» هم کار را بر لبنان سخت تر خواهد کرد.

این آشوب ها طبقه حاکم در لبنان را به وحشت انداخته و نشان داد که نبود امنیت و ثبات سیاسی و نبود زمینه ای مشترک که براساس آن همه به دیدگاهی یکپارچه برای نجات لبنان برسند چه پیامدهای سنگین اقتصادی، مالی، و غذایی خواهد داشت.

براین اساس، رئیس جمهور لبنان فراخوان برگزاری نشستی با حضور چهره های سیاسی کشور در 25 ماه جاری میلادی را داده که هدف از آن «بستن راه فتنه و حفظ ثبات و بررسی وضعیت اقتصادی کشور» اعلام شده است.

همزمان رئیس مجلس لبنان تحرکات سیاسی گسترده ای را آغاز کرده که گویی همه مقدمه چینی برای موفق از آب درآمدن نشست پیشنهادی رئیس جمهور است.

منابع آگاه تأکید می کنند که «نبیه بری در پی کاهش تنش میان رئیس جمهور و سعد الحریری و آشتی میان الحریری با جبران باسیل است».

او در پی آن است که با این مصالحه «فضای سیاسی ای ایجاد کند که بتواند در آن دولت حسان دیاب را ساقط و دولتی به ریاست الحریری برسر کار آورد که بتواند پس لرزه های اجرای قانون قیصر و شکست مذاکرات با صندوق بین المللی پول را مدیریت کند». به این معنا که همه خود را در یک جبهه ببینند و همه مسئولیت به دوش دولت دیاب که وابسته به جناح سیاسی خاصی در لبنان است نیفتد.

منابع آگاه می گویند که در حال حاضر نگاه ها به سمت نتیجه جلسه امروز نخست وزیران سابق، سعد الحریری، نجیب میقاتی، تمام سلام، و فؤاد سنیوره است که قرار است در آن درباره حضور در نشست پیشنهادی رئیس جمهور تصمیم نهایی خود را بگیرند.

این منابع گفته اند که بسیاری به خصوص نبیه بری و مدیر سازمان امنیت عمومی، سرتیپ عباس ابراهیم می کوشند که الحریری را به پذیرش دعوت رئیس جمهور متقاعد کنند، اما او هنوز تصمیم نهایی خود را نگرفته است.

همچنین «سلیمان فرنجیه»، رئیس جریان مسیحی مَرَده نیز درباره پذیرش دعوت رئیس جمهور تصمیم نگرفته است. حزب الله نیز حاضر نیست برای متقاعد کردن کسی وارد عمل شود چون نمی خواهد تلاش هایش به معنای اعمال فشار بر گروه ها فهمیده شود.

منابع نزدیک به نخست وزیران سابق می گویند که «گرایش حاکم میان آنها عدم مشارکت در نشست رئیس جمهور است».

یک مقام بلندپایه در تیم 8 مارس خبر داد که «عون در تماس با بری طرح خود برای برگزاری این نشست را مطرح کرده و از وی خواسته که برای موفق شدن این طرح همکاری کند».

به گفته این مقام آنها توافق کرده اند که «نبیه بری نخست وزیران سابق و رؤسای احزاب را متقاعد کند و میشل عون برای متقاعد کردن رؤسای جمهور سابق تلاش کند».

همزمان منابع نزدیک به «ولید جنبلاط» خبر داده اند که هدف اصلی این نشست زمینه چینی برای بازگشت الحریری نیست.

این منابع می گویند که الحریری در دیداری که اخیرا با جنبلاط داشته تأکید کرده که در شرایط کنونی تمایلی برای به عهده گرفتن نخست وزیری ندارد.

البته این منابع افزوده اند که تماس های بسیاری با الحریری درجریان است تا او را به حضور در این نشست و نادیده گرفتن اختلافاتش با عون و باسیل متقاعد کنند.

منبع:https://mdeast.news/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *