اردوگاه الهول؛ در «کشور کوچک داعشی» چه می‌گذرد؟

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
 اردوگاه الهول واقع در شمال شرق سوریه و در نزدیکی مرز عراق تنها میزبان پناهندگان عادی نیست بلکه ستیزه‌جویان پیشین گروه تروریستی داعش و خانواده‌ آنها هم در این اردوگاه زندگی‌ می‌کنند، این در حالی است که مدیریت اردوگاه فاقد کادر اداری آموزش دیده برای تامین امنیت ساکنین آن است.

اردوگاه الهول که تحت کنترل نیروهای کُرد سوریه قرار دارد، میزبان 62 هزار نفر از کشورهای مختلف از جمله 10 هزار طرفدار داعش است که از مناطق مختلف تحت تسلط نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) به این اردوگاه منتقل شده اند.

«ینس لایرکه»، سخنگوی دفتر سازمان ملل برای هماهنگی امور حقوق بشری در این باره تصریح کرد: سطح ناامنی در اردوگاه الهول افزایش یافته است و این امر تاثیرات منفی بر کارمندان کمک‌رسانی و عملیات امداد به پناهجویان دارد.

طبق گزارش این نهاد وابسته به سازمان ملل، 12 سوری و عراقی در نیمه نخست ماه ژانویه در داخل اردوگاه الهول کشته شده‌اند که اغلب آنها به وسیله کُلت‌های دارای صداخفه‌کن بوده است.

دیدبان حقوق بشر سوریه در سال گذشته نیز از به اجرا آمدن 33 عملیات ترور در الهول خبر داده و افزوده بود 21 پناهنده عراقی که اکثر آنها با نیروهای آسایش همکاری داشتند به همراه 6 زن (روسی، دو عراقی، سه سوری) و 6 مرد سوری از جمله یک نگهبان ترور شده‌اند.

در این میان، نیروهای پلیس کُرد و مسئول امنیت اردوگاه الهول وقوع این جنایت‌ها را تکذیب نمی‌کنند بلکه بر بار سنگینی که نیروهای کُرد در این اردوگاه متحمل می‌شوند، اشاره دارند.

«هوشنگ حسن»، روزنامه‌نگار کُرد سوریه در گفت‌وگو با الحره تصریح کرد: نیروهای امنیت داخلی مسئول امنیت اردوگاه 70 هزار نفری الهول مسئولیت طاقت‌فرسا و دشواری برعهده دارند چرا که ساکنان این اردوگاه، افرادی عادی نیستند بلکه آنها در مناطق تحت سلطه داعش زندگی کرده‌اند و چه بسا برخی از آنها در جنایت‌های این گروه تروریستی داعش دست داشته اند.

وی افزود: نیروهای امنیتی امکانات درخوری برای کنترل اوضاع در الهول در اختیار ندارند و اغلب ساکنان این اردوگاه با نیروهای امنیتی همکاری نمی‌کنند و برخی عناصر تندرو همچنان سلاح در اختیار دارند.

بازگرداندن عناصر داعشی

ایالات متحده امریکا پیشتر از کشورهای خارجی خواست تا اتباع داعشی و دربند خود را بازپس گیرند که اغلب با تعلل کشورهای اروپایی همراه بوده است.

به گفته، «شفان الخابوری»، نماینده تشکیلات خودمختار کُرد شمال شرق سوریه، کُردها خواستار تشکیل دادگاهی بین‌المللی برای محاکمه داعشی‌ها در اراضی تحت تسلط خود در سوریه با نظارت بین‌المللی شده است اما هیچ کشور یا نهاد بین‌المللی بدان پاسخ نداده است.

هوشنگ حسن در ادامه افزود: نیروهای دموکراتیک سوریه چندین بار از کشورهای مربوطه خواسته تا اتباع داعشی خود را تحویل بگیرند اما به دلیل مخالفت افکار عمومی، این کشورها تاکنون اقدامی در این باره نکرده‌اند

«رامی عبدالرحمن»، مدیر حقوق بشر سوریه هم در این رابطه تصریح کرد: اردوگاه الهول به مثابه کشوری کوچک برای داعش است، جامعه جهانی باید این معضل بزرگ را به شکلی عادلانه حل کند.

علاوه بر اردوگاه الهول، قسد تصریح دارد که 12 هزار فرد مشکوک به عضویت در داعش در 7 زندان واقع در شمال شرق سوریه زندانی هستند که شمار افراد غیرسوری و غیر عراقی به 4 هزار نفر می رسد.

وضعیت پیچیده

الخابوری در ادامه گفت: وضعیت شمال شرق سوریه به ویژه بعد از حملات مکرر ترکیه پیچیده شده است و سکوت بین‌المللی در قبال آینده این تروریست‌های زندانی و ساکن اردوگاه الهول بر پیچیدگی اوضاع افزوده است.

وی افزود: تاکنون هیچ نهاد بین‌المللی اقدامی عملی در راستای ساخت زندان‌هایی استاندارد یا آموزش کادر امنیتی و مدیریت این زندان‌ها نکرده است.

وی درخصوص سوء استفاده کُردها از عناصر داعشی دربند برای مذاکره بر سر خواسته‌‍های خود گفت: قسد به هیچ عنوان بر سر زندانی‌ها چانه‌زنی نکرده است و باقی ماندن این تروریست‌ها در زندان‌های قسد بار بزرگی بر این نیروهاست.

الخابوری تصریح کرد: نیروهای قسد و آسایش تمام تلاش خود را برای حفظ امنیت زندان‌ها بکار می گیرد اما به دلیل حملات و تهدیدات مستمر ترکیه، بخش عمده این نیروها ناگریز به استقرار در مناطق مرزی می‌شوند لذا عناصر داعشی دربند از کاهش نگهبانان برای ایجاد آشوب و بلوا و سپس از قرار از اردگاه سوء استفاده می‌کنند.

وی در پایان اظهار داشت: در صورت تداوم اهمال یین‌المللی، اردوگاه الهول سرنوشتی بسیار خطرناک برای همه کشورهای جهان رقم خواهد زد و این اردوگاه در صورتی که عناصر تروریستی بتوانند فرار کنند یا خود را سازماندهی دوباره کنند، همچون بمبی ساعتی است.

منبع:https://mdeast.news/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *