محاصره سخت مرکز شهرهای حسکه و قامشلی از 20 روز پیش توسط نیروهای حکومتی سوریه و محاصره مناطق عمدتا کردنشین حومه شمالی حلب همگی خبر می دهد که نیروهای قسد دربرابر دو گزینه گرفتار شده اند که هردوی آنها به معنای پایان کارشان است: مواجهه با نیروهای حکومتی سوریه که احتمالا با حمله همزمان ترکیه همراه خواهد شد یا عقب نشینی کامل به نفع حکومت سوریه.
حکومت سوریه تأکید می کند که شبه نظامیان کرد مناطق تحت کنترلش در حسکه و قامشلی را به محاصره درآورده و در این مناطق برق را قطع کرده و ورود خودرو و کالاهای غذایی را به آنها ممنوع کرده اند و شکستن این محاصره را مشروط به شکستن محاصره مناطق تحت کنترلشان در حلب از جمله محله های اشرفیه و شیخ مقصود و تل رفعت کرده اند.
خبرگزاری رسمی سوریه در گزارشی تأکید کرد که به علت نبود آرد و سوخت همه نانوایی های حسکه از کار افتاده است و نیروهای قسد از 17 روز پیش اجازه ورود مواد غذایی و آب بهداشتی به این مناطق را نمی دهند.
مجلس سوریه در جلسه خود محاصره «غیر اخلاقی و ضد انسانی» حسکه و قامشلی توسط نیروهای دموکراتیک سوریه را به شدت محکوم کرد و خواستار اقدام جامعه بین الملل برای پایان این وضعیت شد.
رسانه های نزدیک به حکومت سوریه خبر داده اند که از 12 روز پیش برق مناطق اطراف رقه توسط نیروهای قسد قطع شده است. این وضعیت موجب مشکلاتی فاجعه بار برای کشاورزان منطقه شده است.
اما نیروهای دموکراتیک سوریه مسئولیت تنش ها در این منطقه را متوجه دمشق می دانند و بر «حق خود در دفاع مشروع» تأکید می کنند.
«بدر ملا رشید»، تحلیلگر مسائل کردستان سوریه، تأکید می کند که تحولات جاری نشان دهنده رویکرد ایالات متحده به تضعیف حاکمیت دمشق بر حسکه و به تعویق انداختن هرگونه مداخله ترکیه در این منطقه است.
به نظر وی تنش ها میان نیروهای دموکراتیک سوریه و حکومت بالا خواهد گرفت و در نهایت نیروهای دموکراتیک بر سر یک دوراهی سرنوشت ساز قرار می گیرند: درگیری با نیروهای حکومتی در حسکه و رقه که با احتمال حمله همزمان ترکیه همراه خوهد بود یا عقب نشینی کامل به نفع حکومت از این منطقه.
منابع رسانه ای نزدیک به نیروهای قسد نیز تأکید کرده اند که این گروه برخی تلاش های نیروهای ترکیه در غرب عین عیسی در جاده M4 را دفع کرده است.
اما شبکه خبری محلی «رقه» تأکید کرده که این بمباران ها در پی 3 انفجار خودروهای بمب گذاری شده در میان نیروهای «ارتش ملی»، نیروهای سوریه ای وابسته به ترکیه، که 20 کشته و 50 زخمی به جای گذاشت انجام شده است.
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.