این سه شخصیت سیاسی در عراق روز گذشته در مراسم روز شهدای عراق خواستار خروج عراق از وضعیت فعلی از طریق ائتلافاتی منسجم تر بر اساس هویت ملی بجای فرآیند سیاسی مبتنی بر نظام سهمیه بندی ها شدند.
رئیس جمهوری عراق روز گذشته ضمن درخواست بررسی فرآیند سیاسی در کشور، بر نیاز به ایجاد یک قرارداد سیاسی جدید تاکید کرد.
وی افزود که عراق در مرحله ای قرار دارد که یا باید به اختلافات بازگردد یا پیش به سوی پروژه ساخت نهاد حکومت حرکت کند و تاکید کرد که نباید اجازه داد عراق به میدانی برای تسویه حساب های منطقه ای تبدیل شود.
یکی از تاریخ های سرنوشت ساز عراق، 10 اکتبر 2021 خواهد بود چرا که انتخابات زودهنگام برگزار می شود و احتمالاتی وجود دارد که یک ائتلاف فراقومیتی با حضور نمایندگان شیعه، سنی و کرد برای حمایت از الکاظمی تشکیل شود.
این ائتلاف از انگیزه ای که تظاهرات اکتبر 2019 را به راه انداخت و خشم گسترده ملت از احزاب قومی و فرقه ای استفاده خواهد کرد.
از طرفی دیگر نخست وزیری عراق در سخنرانی روز گذشته خود تاکید کرد که از روز اول نخست وزیری اش برای ساخت نهاد حکومت تلاش کرده و هدفی برای تضعیف نیروهای سیاسی ندارد.
وی متعهد شد که مبارزه با فساد را ادامه دهد و تاکید کرد که کمیته مبارزه با فساد علی رغم همه هجمه ها به کار خود ادامه می دهد.
مبارزه با فساد در رأس مطالبات تظاهرات کنندگان عراق بود و آنها منتظرند الکاظمی به وعده های خود مبنی بر افشای فسادهای بزرگ و فاصله گرفتن از برخی احزاب سیاسی عمل کند.
ناظران محلی معتقدند که آینده سیاسی الکاظمی با مساله فساد محک زده خواهد شد و اینکه آیا خواهد توانست با فاسدان دانه درشت مقابله کند یا نه.
الحکیم نیز در مراسم روز گذشته که به مناسبت روز شهید عراقی برگزار شد، تاکید کرد که وقت آن رسیده همه نیروهای سیاسی بر سر هویت ملی فراگیر و حکومتی مدرن و عادلانه که یک دولت با قرارداد اجتماعی و سیاسی جدید بر آن حاکم است توافق کنند.
در این میان ناظران تردید دارند که بتوان ائتلافی عراقی بر اساس هویت ملی و فراقومیتی تشکیل داد و معتقدند کسی برای پروژه ملی از هویت فراقومیتی خود مایه نمی گذارد.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.