در مأرب یمن چه می گذرد و این استان چرا مهم است؟

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
کارشناسان معتقدند اگر انصارالله استان غنی از نفت و گاز مغرب را در دست بگیرد حکومت وابسته به عربستان سعودی در یمن آخرین مواضع خود را در شمال از دست می دهد.

از دو هفته پیش نفس بسیاری در یمن حبس شده تا ببینند نتیجه حمله گسترده نیروهای انصارالله (حوثی) به استان مأرب در شمال شرق صنعا چه نتایج نظامی و سیاسی خواهد داشت.

به استثنای ادعاهای ضد و نقیض طرفین نزاع، خودداری سران دو طرف از دادن هرگونه اطلاعات موثق دست کم نشان می دهد که نتیجه جنگ به نفع هیچ طرف قطعی نشده است و هنوز معلوم نیست که کدام طرف بتواند کار را یکسره کند، همچنین نشان می دهد که سرعت تحولات در یمن چه قدر بالاست.

البته این بلا تکلیفی از پرمخاطره بودن اقدام انصارالله برای حمله به مأرب و امکانات آن در تغییر سناریوهای حاکم بر نزاع نمی کاهد.

درصورتی که این استان غنی از نفت و گاز به دست حوثی ها بیفتد حکومت وابسته به عربستان سعودی در یمن به ریاست «عبدربه منصور هادی» آخرین مواضع خود در شمال یمن را از دست می دهد و انصارالله کنترل سراسر مرز یمن با عربستان را به دست می گیرد. شمال یمن 13 استان دارد که بخش اعظم آن از جمله صنعاء در سلطه انصارالله است.

چنین حادثه ای نه فقط موضع حکومت هادی در هرگونه مذاکرات احتمالی آینده را تضعیف می کند، بلکه موجب خروج تدریجی آن از صحنه سیاسی شود.

این یعنی تبدیل شدن نزاع در یمن به نزاعی میان استان های شمالی که در کنترل انصارالله هستند با شورای انتقالی جنوب که مورد حمایت امارات است.

از سوی دیگر، بسیاری ناظران حمله انصارالله به مأرب را در چارچوب دست کشیدن عربستان از کمک به انصارالله و همچنین پایان حمایت قبایل مأرب از دولت دست نشانده عربستان در یمن می بینند. این ناظران تأکید می کنند که حملات گاه و بیگاه هوایی عربستان در جاده های منتهی به مأرب علیه امدادرسانی لجستیک انصارالله واکنش درخوری به حمله گسترده انصارالله که از چند محور و در چند جبهه جریان دارد به نظر نمی آید.

این ناظران، خودداری عربستان از دخالت در این درگیری را یک خطای راهبردی برای منافع این کشور در یمن می دانند.

«حمید عبدالله الاحمر»، از سران حزب اصلاح، که در مأرب قدرت اصلی را به دست دارد، ائتلاف عربی به فرماندهی عربستان را مسئول کامل وضعیت کنونی  می داند و تأکید می کند که «جنگ در یمن را ائتلاف عربی هدایت می کند، زاغه های سلاح دست ائتلاف است و هرگونه جابه جایی نیروها با دستور ائتلاف انجام می شود».

الاحمر دولت عبدربه منصور هادی را بابت سرسپردگی کامل به عربستان و پذیرش منحرف شدن مسیر جنگ در یمن مسئول می داند و تأکید می کند که آنان عامدانه وارد این بازی شدند.

یک سیاستمدار بلندپایه عربستانی که نخواسته نامش فاش شود تأکید می کند که عربستان سعودی به این فکر می کند که با سقوط مأرب، با نیروهای انصارالله بر سر امنیت مرزهای جنوبی عربستان به توافق برسد و می افزاید که عربستان در این باره سخت در اشتباه است.

از سوی دیگر، احتمالات دیگری هم در صحنه مطرح است. ازجمله اینکه حوثی ها در به دست گرفتن کنترل مأرب شکست بخورند. موضوعی که پیامدهای آن کمتر از پیروزی آنها در جبهه مأرب نخواهد بود. می دانیم که این استان که نسبتا از میدان جنگ دور بود میزبان بیش از دو میلیون آواره یمنی است.

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *