در سال 2007 و 2008، بسیاری از جوانان سوری به لبنان یا کشور دیگری سفر می کردند، برای مدت دو سال یا بیشتر در آنجا کار می کردند، و سپس با حدود 10 هزار دلار (در آن زمان 500 هزار پوند سوریه) برمی گشتند.
این مبلغ برای تحقق یکی از مهمترین شرایط زندگی یک جوان سوری در حلب که خانه است، کافی بود، صرف نظر از اندازه آن یا محبوبیت منطقه ای که در آن واقع شده است، زیرا خانه یک شرط برای ازدواج و تشکیل زندگی و از سنت های اصیل این شهر بود.
حتی اگر ایده کار در خارج از کشور نیز منتفی باشد، کار در داخل سوریه برای تأمین خانه مناسب برای توانایی های مالی کافی بود، اما در این حالت، تعداد سال کار با توجه به ارزان بودن دستمزد افزایش می یافت.
امروز اما دستیابی به ارزان ترین خانه در حلب حداقل 10 سال متوالی به حقوق متوسط یک کارمند یا کارگر نیاز دارد و این شامل خانه های ارزان قیمت است که در مناطق حاشیه ای یا مناطق محبوب ارزان قیمت واقع شده اند.
یکی از دلایل اصلی این واقعیت، کاهش شدید ارزش لیر سوریه است، زیرا امروز هر دلار، معادل 4 هزار لیر است، در حالی که طبق گفته صاحب یک دفتر املاک و مستغلات (کارگزاری) در محله الشعر در حلب هر دلار معادل کمتر از 50 لیر بود.
وی به العربی الجدید گفت: «در گذشته، خرید خانه در یک منطقه محبوب برای بیشتر از نیمی از جوانان در حلب، به ویژه آن دسته از صنعتگران که حرفه و درآمد خوبی داشتند، در دسترس بود اما این موضوع امروز امکان پذیر نیست.»
وی معتقد است که در گذشته هیچ فاصله ای بین متوسط درآمد ماهانه و قیمت خانه نبوده است، و افزود: «در گذشته متوسط درآمد 25 هزار لیر سوریه بود و قیمت یک خانه کوچک در یک منطقه محبوب حدود 600 هزار لیر سوریه، اما امروز درآمد متوسط 100 هزار لیر در ماه شده است، اما قیمت خانه کوچک حداقل بین 13-15 میلیون لیر سوریه است.»
وی توضیح داد که این واقعیت منجر به رکود در بازار املاک و مستغلات در شهر حلب به طور کلی، و گاهی منجر به بسته شدن آن می شود، که بر دفاتر کارگزاری و پیمانکارانی که به جستجوی مشاغل دیگر می روند تاثیر منفی می گذارد.
یک جوان سوری که چهار سال در هر روز در دو شیفت کار می کند، در تلاش است تا قیمت خانه ای را در حلب جمع کند، اما هنوز موفق نمی شود و به اشتباه خود اعتراف می کند که چرا پس انداز خود را تبدیل به طلا یا ارز دیگر، نکرده است و با توجه به افت قابل توجه ارزش لیر، بیش از نیمی از پس انداز خود را از دست داده است.
عمار به العربی الجدید می گوید: در شرایط عادی خرید خانه ای کوچک در حلب چندان دشوار نبود، زیرا قبلاً در ازای به دست آوردن آن چندین سال کار لازم بود، اما اکنون تقریباً غیرممکن شده است، زیرا این به بیش از 10 سال کار نیاز دارد.
هاله که به تنهایی با دختر خردسالش زندگی می کند، توانست خانه ای ارزان در محله المیسار، شرق حلب خریداری کند اما پس از خرید، متوجه شد که ساختمان ترک دارد و زندگی در آن به علت امکان فروپاشی هر لحظه آن توصیه به زندگی در آن نمی شود.
در طی سال های گذشته، ده ها ساختمان مسکونی در حلب در اثر ترک خوردن در نتیجه حملات هوایی شدید روسیه که شهر در معرض آن قرار گرفت، به ویژه با بمب های بسیار مخرب، از هم فروپاشید.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.