باوجود اینکه رژیم صهیونیستی از توقف اجرای الحاق کرانه باختری خبر داده است، اما اعمال محدودیتهای غیرقانونی برای شهروندان و حتی مقامات فلسطینی نیز توسط نهادهای رژیم ادامه دارد. اخیراً نیروهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی اقدام به فراخوانی «عدنان غیث»، فرماندار قدس شرقی (بالاترین مقام فلسطینی حاضر در قدس شرقی) برای بازجویی کردند. بازجویی وی 4 ساعت به طول انجامید و در پایان به غیث یادداشتی داده شده که نشان میدهد محدوده مشخصی برای عبور و مرور او در قدس درنظر گرفته شده و نمیتواند از آن محدوده بیرون برود.
این برای نخستین بار است که رژیم برای یک مقام فلسطینی بلندپایه مزاحمت ایجاد میکند. البته غیث از ماه اوت 2018 که به عنوان فرماندار قدس شرقی انتخاب شد، بارها برای توضیحات به نزد مقامات صهیونیست فراخوانده شده است، اما پیش از این محدوده حرکت برای هیچ مقام فلسطینی درنظر گرفته نشده بود.
عدنان غیث، فرماندار قدس شرقی
غیث همچنین تا کنون چند بار دستگیر و بازداشت شده است. در ماههای اوت و ژوئیه امسال نیز نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی دوبار او را دستگیر کرده و حتی یکبار خانه او که در محله سیلوان واقع است را مورد هجوم قرار داده اند. او در ماه اوت نیز 17 روز در بازداشت بهسر برد. فلسطینیان ساکن قدس تا کنون چندین تحصن برای محکوم کردن بازداشت او برگزار کردهاند و نهادهای اروپایی نیز بارها رژیم را به دلیل بازداشت وی مورد انتقاد قرار دادهاند. غیث همچنین برای مدت 6 ماه از ورود به کرانه باختری نیز منع شده است.
سختگیری بر مقامات و شهروندان فلسطینی در قدس شرقی در ماههای اخیر شدت گرفته است. حتی فعالان اقتصادی فلسطینی نیز بارها مورد تهاجم نیروهای رژیم اشغالگر قرار گرفته اند. انتظار میرود این تدابیر سختگیرانه در ماههای آتی نیز با شدت بیشتری ادامه یابد و رژیم به تلاش خود برای محو هویت فلسطینی در قدس شرقی شتاب مضاعفی بخشد.
منابع پژوهش در دفتر پژوهشکده موجود است.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.