اختلافات سیاسی برسر طرح مصطفی الکاظمی برای گفت وگوی ملی

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
طرح گفت وگوی ملی که توسط مصطفی الکاظمی مطرح شده است، با موافقت و مخالفت برخی از نیروهای سیاسی عراق مواجه شد.

یک روز پس از آنکه «مصطفی الکاظمی»، نخست وزیری عراق، طرح گفت وگوی فراگیر را اعلام کرد و از نیروهای سیاسی موثر در کشور و همچنین نیروهای مخالف از جمله معترضان خواست در آن شرکت کنند، برخی از طرف ها ضمن تعامل با این طرح، حمایت و موافقت خود با آن را اعلام کرده و در مقابل برخی دیگر ضمن مخالفت با طرح، اهداف آن و امکان موفقیت آمیز بودنش را زیر سوال بردند.

الکاظمی روز گذشته خواستار برپایی گفت وگوی ملی شد و گفت این گفت وگو بیان کننده آرمان های ملت عراق خواهد بود و همه را از جمله مخالفان و معترضان را برای نشست پای میز گفت وگو فراخواند.

وی همچنین از نیروها و احزاب سیاسی خواست منافع ملی را ترجیح داده، از سخنرانی های تنش زا و فرافکنی سیاسی به دور باشند، آماده موفقیت آمیز بودن انتخابات زودهنگام در اکتبر شوند و فرصت امید و اعتماد به حکومت و نظام دموکراسی در کشور را به ملت عراق بدهند.

این طرح الکاظمی در سایه وضعیت سیاسی، اقتصادی و امنیتی بحرانی به ویژه پس از افزایش تنش ها در پی تشدید حملات راکتی به منافع امریکا در کشور و گسترش آن به درون برخی از شهرها همزمان با نشانه هایی از سنگ اندازی برخی از نیروهای سیاسی پر نفوذ در مسیر برگزاری انتخابات در عراق، مطرح می شود.

کردها نخستین کسانی بودند که از این طرح استقبال کردند به گونه ای که «مسرور بارزانی»، نخست وزیر دولت اقلیم کردستان به سرعت ضمن تحسین این طرح گفت: از طرف دولت اقلیم کردستان از دعوت نخست وزیری عراق برای برپایی گفت وگوی ملی بین طرف های عراقی برای حل ریشه ای همه مشکلات و درگیری ها استقبال و حمایت می کنم.

وی همچنین بر آمادگی اقلیم کردستان برای دستیابی به توافقی فراگیر و نهایی برای حل همه مشکلات بین دولت فدرال عراق و دولت اقلیم کردستان بر اساس قانون اساسی تاکید کرد.

اما «اسامه النجیفی»، رئیس «جبهه الاتقاذ والتنمیه»، (جبهه نجات و توسعه) موضعی متفاوت از بازرانی داشت و در توئیتی گفت: در دعوت الکاظمی فرصت مناسبی برای فعال کردن گفت وگوی جدی متناسب با آرمان های ملت و تمایل قطعی آنها برای عبور از بحران ها و مشکلات و تاسیس مرحله ای جدید می بینیم.

«ظافر العانی»، نماینده «اتحاد القوی»، نیز ضمن استقبال از این طرح در توئیتی گفت: طرح الکاظمی برای گفت وگوی ملی در حالی انجام می شود که شرکای دولت در حال تلاش برای بازگرداندن سیاست تخریب و محرومیت برای مسموم کردن فضای کشور هستند، گام الکاظمی شایسته تقدیر و گام سایرین شایسته تحقیر است.

در مقابل برخی نیروهای سیاسی نسبت به امکان موفقیت آمیز بودن این طرح ابراز تردید و تاکید کردند دعوت الکاظمی به موافقت نیروهای سیاسی موثر نیاز دارد.

«عباس الزاملی»، نماینده ائتلاف فتح در پارلمان عراق در این رابطه ضمن تایید طرح گفت وگوی ملی و تاکید بر اینکه کشور به گفت وگوی پایدار برای حمایت از دموکراسی نیاز دارد، گفت: اساس موفقیت آمیز بودن این طرح، پاسخ مثبت نیروهای سیاسی موثر از مولفه های مختلف است.

«حسین المالکی»، نماینده ائتلاف دولت قانون نیز گفت که این طرح، جدید نیز و از سوی دولت های گذشته مطرح شده است اما برخی طرف ها این طرح را نمی خواهند و اگر نیروهای سیاسی صادقانه با این طرح همراهی کنند، ممکن است موفقیت آمیز باشد.

از طرفی دیگر «احسان الشمری»، رئیس مرکز اندیشه سیاسی در توئیتی گفت: الکاظمی نیت صادقانه ای در خصوص دعوت به برپایی گفت وگوی ملی دارد اما احزاب فاسد با آن به عنوان فرصتی برای تقسیم جدید نهادهای حکومت تعامل خواهند کرد.

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *