حماقت بایدن در حمله هوایی به سوریه

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

تد گالن کارپنتر: استاد ارشد مطالعات دفاعی و سیاست خارجی در موسسه کاتو

جو بایدن درست ۳۶ روز پس از روی کار آمدن دولتش دست به حملات هوایی ضد شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران در سوریه زد. این اقدام به چند دلیل نابخردانه است. شاید آزاردهنده‌ترین دلیل این باشد که چنین اقدامی بر عمق مداخله نظامی آمریکا در جنگ داخلی تیره‌وتار سوریه می‌افزاید.

 متأسفانه، اقدام مذکور مشخصه سیاست کلی دولت بایدن است. بایدن در قالب یکی از اولین اقداماتش در منصب رئیس‌جمهور حدود ۲۰۰ نیرو و ۴۰ کامیون که عمدتاً حامل تدارکات نظامی بودند را جهت حمایت از جناح‌های کرد در شرق سوریه اعزام کرد.

 

اهم نکات و گزاره‌های اصلی این مقاله:

  • حملات هوایی نه‌تنها بر احتمال گرفتار آمدن آمریکا در یک جنگ خونین دیگر در خاورمیانه می‌افزایند، بلکه به دلایل دیگری نیز ناخوشایند فرض می‌شوند. روسیه در حمایت از حکومت تحت محاصره بشار اسد عمیقاً دست به مداخله در سوریه زده است. این هیچ‌گاه خوب نیست که دو قدرت بزرگ، به‌ویژه دو قدرت مجهز به سلاح اتمی، در یک منطقه واحد در حمایت از جناح‌های مخالف درگیر در یک منازعه مسلحانه دست به عملیات بزنند. چنین وضعیتی خطر وقوع درگیری میان نیروهای آمریکایی و روسی را به وجود می‌آورد.
  • حملات هوایی علیه نیروهای حامی ایران همچنین عزم اعلامی دولت بایدن در خصوص احیای توافق هسته‌ای چندجانبه و وضع محدودیت برای برنامه هسته‌ای ایران را بسیار پیچیده می‌سازد.
  • حمله مزبور نشانه ناسالم دیگری از یک ریاست جمهوری تحکم‌آمیز است. یک‌بار دیگر غرور و تکبر رؤسای جمهور به‌خصوص در قالب سیاست آمریکا در قبال سوریه در دولت‌های اوباما، ترامپ و بایدن نمود پیدا کرده است. سوریه به آمریکا حمله نکرده و کنگره نیز هیچ‌گاه رسماً مجوز انجام عملیات نظامی در آن کشور را صادر نکرده است. با وجود این، آمریکا اکنون چند هزار نیرو در آنجا دارد، از جناح‌های شورشی که به دنبال سرنگونی بشار اسد هستند حمایت مادی به عمل آورده است و اکنون نیز درگیر عملیات‌های رزمی ضد دولت سوریه و شبه‌نظامیان متحدش شده است.

مؤسسه کیتو در پایان هشدار داد: تصمیم‌گیری در خصوص انجام حملات هوایی نشانه نگران‌کننده‌ای از سیاست کلی دولت در قبال سوریه است.

اعضای کلیدی تیم سیاست خارجی رئیس‌جمهور ازجمله تونی بلینکن وزیر امور خارجه و جیک سالیوان مشاور امنیت ملی از دیرباز حامی تلاش هماهنگ‌تر آمریکا به‌منظور بیرون راندن اسد از قدرت بوده‌اند، حتی آن زمان که بایدن در قامت معاون رئیس‌جمهور در این خصوص مرددتر به نظر می‌رسید. بایدن اکنون باید به همان ندای محتاط درونش گوش دهد و در برابر توصیه‌های مسموم چنین مشاوران جنگ‌طلبی مقاومت کند. باتلاق سوریه فریبنده است و دولت بایدن دارد آمریکا را به سمت آن می‌برد.

 

منابع پژوهش در دفتر پژوهشکده موجود است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟