سیاست خاورمیانه آمریکا منسوخ و خطرناک است

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

کریس مورفی: سناتور ایالت کنتیکت در سنای ایالات‌متحده آمریکا

کریس مورفی در این مقاله معتقد است که دولت بایدن باید واقعیات جدید را بپذیرد و روابط ایالات‌متحده در خلیج‌فارس را به‌گونه‌ای تنظیم کند که ارزش‌های آمریکایی را ارتقا، واشنگتن را از گرفتاری‌های غیرضروری خارجی دور و صلح و ثبات منطقه‌ای را در اولویت قرار دهد.

در بخش زیر اهم نکات و گزاره‌های کلیدی این مقاله مطرح خواهد شد:

  • ایالات‌متحده باید برای متحدان خلیج‌فارس روشن کند که هدفش عقب‌نشینی از منطقه نیست بلکه در عوض ایجاد پیوند ماهوی و پایدارتری بین ایالات‌متحده و شورای همکاری خلیج‌فارس می‌باشد.
  • دو اولویت اصلی شورای همکاری خلیج‌فارس برای رابطه – تداوم کمک‌های نظامی ایالات‌متحده برای مبارزه با جنگ‌های نیابتی منطقه‌ای و حفظ سکوت آمریکا در مورد سیاست‌های داخلی سرکوب – در درازمدت، خود کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس را نابود خواهد کرد.
  • هدف ایالات‌متحده باید جایگزینی این بنیاد شکسته با یک سیستم جدید باشد که از یک کشور صلح‌آمیز خلیج‌فارس، مملو از اقتصاد ملی پایدار و متنوع و دولت‌های پاسخگو پشتیبانی می‌کند. روابط ایالات‌متحده و خلیج‌فارس نه‌فقط مشارکت‌های امنیتی بی‌رحمانه بلکه بر اساس روابط اقتصادی، دیپلماتیک و حاکمیت، به نفع منافع ایالات‌متحده و خاورمیانه خواهد بود.
  • گفت‌وگوی منطقه‌ای دست جمعی همه کشورها بهترین جایگزین رقابت نظامی بی‌پایان است. اگرچه ایالات‌متحده باید همکاری‌های امنیتی خود را با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس حفظ کند اما رد پای ایالات‌متحده باید کوچک‌تر باشد.
  • دولت بایدن باید به‌طورجدی کاهش پایگاه نظامی خود در منطقه را بررسی کند. تجدیدنظر در هزینه‌ها و مزایای استقرار ناوگان پنجم در بحرین شروع خوبی خواهد بود، زیرا ردپای عظیم ایالات‌متحده بیش از آنچه ارزش دارد، دردسرساز می‌شود.
  • باوجود عقب‌نشینی از سیستم‌هایی با قابلیت‌های تهاجمی بیشتر، ایالات‌متحده هنوز هم باید خواهان ارائه سلاح‌های دفاعی پیشرفته‌تری چون فناوری موشکی تاد باشد که متناسب با تهدیدات امنیتی واقعی خلیج‌فارس است.
  • وظیفه دولت بایدن این است که آنها را متقاعد کند که جایگزینی برای یک رقابت نظامی بی‌پایان با تهران وجود دارد. گفت‌وگوی امنیتی منطقه‌ای که شامل همه طرف‌ها باشد، می‌تواند جایگزین جنگ تسلیحاتی و جنگ‌های نیابتی شود.
  • برای ایالات‌متحده، یکی دیگر از مزایای کاهش تنش بین خلیج‌فارس و ایران، انگیزه‌های کمتر منافع کشورهای خلیج‌فارس برای گسترش اسلام وهابیت در سراسر جهان اسلام است. این نوعِ فوق محافظه‌کارانه و تحمل‌ناپذیر اسلام، اغلب عناصر سازنده ایدئولوژی افراطی را تشکیل می‌دهد و اختلافات خلیج‌فارس و ایران به صادرات آن دامن می‌زند.
  • ایالات‌متحده همچنین باید در مورد حقوق بشر معامله سخت‌تری با کشورهای حوزه خلیج‌فارس انجام دهد. در پی حملات دونالد ترامپ به دموکراسی آمریکایی، برای بایدن مهم‌تر خواهد بود که صحبت‌های خود درباره حاکمیت قانون و حقوق شهروندی را با اقدامات در داخل و خارج از کشور مطابقت دهد.

نویسنده در پایان مقاله بر این دیدگاه است که بایدن فرصتی برای بازنشانی مشارکت واشنگتن با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس دارد، دشوار و دردناک خواهد بود و اعتراض بلند را برمی‌انگیزاند اما نظم حاصل از این امر سودمند خواهد بود و منافع ایالات‌متحده را پیش می‌برد درحالی‌که کشورهای خلیج‌فارس را به آینده‌ای که ادعا و آرزو می‌کنند نزدیک می‌کند.

 

منابع پژوهش در دفتر پژوهشکده موجود است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟