آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در جریان سفر خود به خاورمیانه تصریح کرد که راه حل ایجاد کشور مستقل فلسطین در کنار اسرائیل تنها راه برای برقراری صلح میان دو طرف است. او همچنین از کمک مالی به فلسطینیان خبر داد.
آنتونی بلینکن شامگاه سهشنبه ۴ خرداد (۲۵ مه) در پایان سفر خاورمیانهای خود در نشستی خبری تصریح کرد، این امکان وجود دارد که تلاشها برای پیشبرد و اجرای راه حل ایجاد دو کشور مستقل اسرائیل و فلسطین از سر گرفته شود.
به گفته وزیر خارجه ایالات متحده، “راه حل دو کشور” تنها راه برای برقراری صلحی پایدار میان اسرائیل و فلسطینیان است.
او در این راستا افزود، چنین امری مستلزم آن است که هر دو طرف شرایط بهتری برای نزدیک شدن به یکدیگر فراهم آورند.
به گفته بلینکن، آمریکا همچنان راه حل دو کشور را “تنها راه ممکن میداند تا آینده اسرائیل به عنوان کشوری یهودی و دموکراتیک واقعا تضمین شود و همچنین فلسطینیان به کشوری شایسته دست یابند”.
اظهارات بلینکن به وضوح نمایانگر موضع متفاوتی است که دولت کنونی ایالات متحده در مقایسه با مواضع دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سایق آمریکا در پیش گرفته است.
وزیر خارجه آمریکا پیشتر همچنین از بازگشایی کنسولگری آمریکا برای فلسطینیان در اورشلیم (بیتالمقدس) سخن گفته بود.
این کنسولگری در دوران ریاست جمهوری ترامپ تعطیل شده و به عنوان زیرمجموعه به سفارت آمریکا الحاق یافته بود.
بلینکن در جریان سفر خاورمیانهای خود پس از دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل راهی کرانه باختری شده و در رامالله با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار و گفتوگو کرد.
وزیر خارجه ایالات متحده سهشنبه ۲۵ مه پس از دیدار با عباس از کمکهای مالی آمریکا به فلسطینیان خبر داد.
آنتونی بلینکن گفت، آمریکا در چارچوب پشتیبانی مالی از فلسطینیان ۷۵ میلیون دلار کمک مالی برای اقتصاد و توسعه، ۵/۵ میلیون دلار کمک فوری برای رفع تخریبات ناشی از جنگ اخیر و همچنین ۳۲ میلیون دلار برای سازمانها و نهادهای وابسته به سازمان ملل منظور کرده است.
بلینکن در نشست خبری که در پایان سفر خاورمیانهای او برگزار شد، همچنین تصریح کرد: «برای آنکه از بروز دوباره خشونت خودداری شود، باید در مجموعهای بزرگ به مشکلات اساسی پرداخت.»
او افزود: «شروع این کار این است که به وضعیت وخیم انسانی در نوار غزه رسیدگی و کار بازسازی را شروع کرد.» بلینکن در عین حال گفت که سازمان افراطگرای حماس در چارچوب این کمکها پولی دریافت نخواهد کرد.
در جریان جنگ اخیر میان سازمان فلسطینی حماس و اسرائیل حدود ۲۷۰ نفر از جمله شماری کودک جان خود را از دست داده و خرابیها و خسارات مالی زیادی به ویژه در نوار غزه به بار آمد.
منبع:https://www.dw.com
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.