گروهی فراحزبی از سناتورهای ایالات متحده قرار است در سفری به این جزیره مورد نزاع در یکشنبه آینده، ۱۳ مه، با مقامهای ارشد تایوانی دیدار کنند که احتمالا باعث افزایش تنشها میان واشینگتن و پکن خواهد شد.
این هیئت سه نفره نمایندگان شامل کریس کونز و تمی داکورت، سناتورهای دموکرات و همچنین دن سالیوان، سناتور جمهوریخواه است. به گفته آسوشیتدپرس، آقای کونز عضو کمیته روابط خارجه سنا و خانم داکورت و آقای سالیوان اعضای کمیته نیروهای مسلح سنا هستند.
ایندیپندنت برای تایید این سفر تماس گرفته است.
آنطور که این سازمان به آسوشیتدپرس گفته در دیدار آنها از موسسه آمریکایی تایوان قرار است دیداری نیز با «رهبران ارشد تایوان» داشته باشند. این دیدار در بحبوحه تنشهای بالا گرفته میان ایالات متحده و چین اتفاق میافتد که دلیل آن حمایت آمریکا از ادعای تایوان در حاکمیت بر خود است.
پکن از پایان جنگ داخلی چین در سال ۱۹۴۹، تایوان را بخشی از قلمرو خود تلقی میکند و به تازگی در سال ۲۰۱۹ تهدید کرده است اگر تلاشهایی برای تجزیه تایوان از چین صورت پذیرد با نیروی نظامی واکنش نشان خواهد داد.
تایوان که مستقل از پکن اداره میشود در مدارک رسمی از عنوان «کشور» استفاده میکند و رابطهای نزدیک ولی غیررسمی با ایالات متحده داشته است و در مدت ریاستجمهوری ترامپ هم سه هیئت نمایندگی آمریکایی از این جزیره دیدار کردند.
در ماههای اخیر، از جمله در دولت بایدن، کشتیهای ایالات متحده آزادانه به دریانوردی در سراسر تنگه تایوان ادامه دادهاند که باعث واکنشهایی خشمگینانه از طرف پکن و ارتش چین شده است.
سخنگوی فرماندهی ارتش شرق چین در ماه مه به آسوشیتدپرس گفت: «اقدامهای ایالات متحده پیامی اشتباه به نیروهای استقلالطلب تایوانی میفرستد و به عمد وضعیت منطقه را مختل کرده و صلح و ثبات را در سراسر تنگه تایوان به مخاطره میاندازد.»
منبع:https://www.independentpersian.com
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.