آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در تماسی تلفنی از همتای چینی خود خواست در ارتباط با منشاء کرونا همکاری کند. یانگ جیچی، وزیر امور خارجه چین نیز آمریکا را متهم به سیاسی کردن موضوع همهگیری کرونا کرد.
بهموازات برگزاری نشست رهبران و سران کشورهای عضو جی هفت در کورنوال انگلستان، وزیران امور خارجه آمریکا و چین نیز با یکدیگر تماس تلفنی داشتند. تماسی که گفته میشود به مشاجره سیاسی بین دو کشور دامن زده است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، جو بایدن، رئیس جمهور این کشور را در سفر به اروپا و مشارکت در نشست کشورهای جی ۷ همراهی میکند.
گفت میشود بلینکن با همتای چینی خود، یانگ جیچی تماسی تلفنی داشته است. تماسی که گفته میشود به مشاجره بین این دو سیاستمدار تبدیل شده است.
وزیر امور خارجه آمریکا در تماس تلفنی خود به نقض حقوق بشر در چین و بهویژه سرکوب مسلمانان ایغور اشاره کرده است. افزون بر آن، بلینکن از همتای چینی خود درخواست کرده است تا از اعمال فشار سیاسی بر تایوان بکاهد.
آنچه به مشاجره بین این دو ره برده است، موضوع پیگیری منشاء ویروس کرونا بوده است. بلینکن از همتای چینی خود درخواست کرده است در تحقیقات ناظر بر منشاء این ویروس همکاری کند.
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین از چین درخواست کرده است که زمینه سفر دانشمندان سازمان بهداشت جهانی به آن کشور را فراهم سازد.
باید یادآور شد که جو بایدن، اخیرا بار دیگر موضوع احتمال نشت ویروس کرونا از آزمایشگاهی در ووهان چین را مطرح کرده و خواستار تحقیق در این زمینه شده بود.
یانگ جیچی، وزیر امور خارجه چین ضمن “بیپایه” خواندن ادعای مربوط به نشت این ویروس از آزمایشگاهی در ووهان، از بابت “سیاسی کردن” همهگیری ویروس کرونا توسط دولت آمریکا انتقاد کرده است.
وزیر امور خارجه چین از مقامات دولت آمریکا خواسته است به بهرهبرداری ابزاری از همهگیری کرونا برای مقاصد سیاسی خود پرهیز کنند.
منبع:https://www.dw.com
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.