هشدار روسیه به بریتانیا: دفعه بعد مستقیم به ناو شلیک می‌کنیم

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

روسیه روز پنجشنبه به بریتانیا هشدار داد که در صورت تکرار اقدامات تحریک‌آمیز ناوهای این کشور در سواحل شبه جزیره کریمه در دریای سیاه، این ناوها را مستقیما هدف قرار خواهد داد.

دولت مسکو همچنین در اعتراض به ورود ناو بریتانیایی به منطقه‌ای که روسیه آن را آب‌های سرزمینی خود می‌داند، دبورا برونرت، سفیر بریتانیا را احضار کرد. وزارت امور خارجه روسیه اقدام کشتی بریتانیایی را «خطرناک» خوانده است. ماریا زاخاریووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز دولت لندن را به «دروغگویی آشکار» متهم کرد.

روسیه در سال ۲۰۱۴ شبه جزیره کریمه را ضمیمه خاک خود کرد، اما بیشتر کشورهای جهان به ویژه آمریکا، اتحادیه اروپا و کشورهای غربی این منطقه را متعلق به اوکراین می‌دانند.

 
 

روسیه روز چهارشنبه ادعا کرده بود که در واکنش به اقدام تحریک‌آمیز یکی از ناوهای بریتانیا به نام «اچ‌ام‌اس دیفندر» که تا حدود سه کیلومتر درون آب‌های سرزمینی این کشور نفوذ کرده بود، هشدار داده است. روسیه همچنین گفته است که جنگنده‌های این کشور با ۴ بار شلیک به نزدیکی کشتی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا، آن را مجبور به خروج از منطقه کرده است.

به گفته مقامات روسی، یک شناور گشتی این کشور نیز به علامت هشدار، به سوی ناو بریتانیایی شلیک کرده است.

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: «ما نخست بر اساس آنچه عقل سلیم حکم می‌کند، تقاضای احترام به قوانین بین‌المللی را داریم و اگر از این راه به نتیجه نرسیدیم، می‌توانیم شلیک کنیم.»

 

ریابکوف با اشاره به ادعای مسکو درباره شلیک هواپیماهای روسی در مسیر ناوشکن بریتانیایی گفت که در صورت تکرار چنین رفتاری در آینده، این بمب‌ها «نه تنها در مسیر کشتی، بلکه به خود کشتی» نیز شلیک خواهد شد.

دریای سیاه که روسیه برای تأمین قدرت خود در دریای مدیترانه از آن استفاده می‌کند، برای قرن‌ها نقطه تقابل میان روسیه با رقبایش از جمله ترکیه، فرانسه، بریتانیا و آمریکا بوده است.

روایت بریتانیا

بریتانیا روایت روسیه از این ماجرا را رد کرده و گفته است که هیچ گونه شلیک هشداری در مسیر ناوشکن این کشور نشده است.

بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا گفت: «کشتی جنگی بریتانیا که از بندر اودسای اوکراین به سوی بندر باتومی گرجستان در حرکت بود، مطابق قانون عمل کرده و در آب‌های بین‌المللی بوده است.»

جانسون افزود: «اینها آب‌های اوکراین هستند و استفاده از آنها برای رفتن از مقطه آ به ب کاملاً درست بوده است.»

دومینیک راب، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز روایت روسیه از این ماجرا را «نادرست» خوانده و گفت بیان این ماجرا به این شیوه از سوی دولت روسیه «پیش‌بینی‌پذیر» بوده است.

از سوی دیگر بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا خلبانان روسی را به انجام عملیات «ناامن» هوایی در فاصله ۱۵۲ متر بر فراز کشتی ارتش این کشور متهم کرد. والاس گفت: «نیروی دریایی سلطنتی همیشه قوانین بین‌المللی را رعایت می‌کند و مداخله غیرقانونی را در مسیر ناوی که خطایی انجام نداده، نمی‌پذیرد.»

طبق قوانین بین‌المللی دریایی، شناورها در صورتی که خطایی انجام ندهند و گذر آنها مشکلی برای امنیت‌شان ایجاد نکند، مجازند از آب‌های سرزمینی کشورهای دیگر عبور کنند.

در یکی از ویدیوهایی که از صحنه تنش دریایی در روز چهارشنبه منتشر شده، صدای انفجار نیز شنیده می‌شود. در این ویدیو که از درون ناو بریتانیایی گرفته شده، صدای یک فردی شنیده می‌شود که به زبان انگلیسی و با لهجه روسی به سربازان حاضر در کشتی می‌گوید از منطقه دور شوند وگرنه ممکن است به آنها شلیک شود.

بریتانیا ادعای روسیه مبنی بر شلیک هشدار قایق گشتی به ناو خود را رد کرده و می‌گوید صدای انفجاری که در این ویدیو شنیده می‌شود، مربوط به شلیک توپخانه روسیه در یک عملیات تمرینی بوده است.

روسیه ویدیوی مربوط به پرواز جنگنده‌های خود از نوع سوخو ۲۴ با ارتفاع کم بر فراز ناو بریتانیایی را نیز منتشر کرده است. وزیر دفاع بریتانیا گفت: «این هواپیماها هیچ تهدیدی فوری برای اچ‌ام‌اس دیفندر نداشتند، اما بخشی از مانورهای آنها نه ایمن بود و نه حرفه‌ای.»

 

 

 

منبع:https://per.euronews.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *