دوره یک ساله توافق شورای امنیت درباره اجرای عملیات کمکرسانی به شمال غربی سوریه ماه آینده به پایان میرسد. سازمان بهداشت جهانی نسبت به عدم تمدید این توافق هشدار داده و گفته چنین امری میتواند به فاجعهای انسانی بیانجامد.
توافق یک ساله شورای امنیت برای ایجاد کریدور کمک مستقیم از خاک ترکیه به شمال غربی سوریه، ماه آینده به پایان میرسد. طبق این توافق کمکهای دارویی و غذایی به شمال غربی سوریه میرسد؛ جایی که تحت کنترل مخالفان دولت اسد قرار دارد.
احتمال دارد روسیه در شورای امنیت، تمدید این توافق را وتو کند. در این صورت، فاجعهای انسانی مردم این منطقه را تهدید میکند.
کریستیان لیندمایر، سخنگوی سازمان بهداشت جهانی گفته است که تمدید یک ساله این توافق میتواند مانع مرگ شمار کثیری از ساکنان شمال غربی سوریه شود.
گفته میشود که هر ماه ۱۰۰۰ کامیون حامل مواد خوراکی و همچنین دارو و از جمله واکسنهای مقابله با کرونا از طریق باب الهوی، واقع در مرز مشترک دو کشور ترکیه و سوریه به این منطقه ارسال میشود.
وتوی روسیه
روسیه بارها با وتو و در حمایت و پشتیبانی از دولت بشار اسد، جلوی ایجاد کریدورهای حمل مواد خوراکی و دارویی به نقاطی از سوریه را گرفته است.
روسیه میگوید کمکهای نوعدوستانه باید از طریق دمشق به مناطق واقع در شمال غربی سوریه حمل شود.
سخنگوی سازمان بهداشت جهانی تاکید کرده که همه تلاشهای سازمان ملل برای انتقال کمکهای نوعدوستانه به ساکنان شمال غربی سوریه از مسیر دمشق طی ۱۱ ماه گذشته بیفرجام بوده است.
کریستیان لیندمایر گفته است که عدم ارسال دارو و واکسن کرونا به این منطقه میتواند باعث شیوع گستردهتر بیماری و مرگ شماری از ساکنان این منطقه شود.
گیر پدرسن، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه نیز نسبت به ادامه جنگ داخلی در این کشور هشدار داده است.
پدرسن تاکید کرده است که تا کنون هیچ گشایشی در مناقشه ۱۰ ساله در سوریه مشاهده نشده است. او خواستار برداشتن گامهای مشخصی از سوی طرفین درگیر در جنگ سوریه شده و از جمله به الزام تبادل اسرا اشاره کرده است.
مامور ویژه سازمان ملل در امور سوریه تاکید کرده است که ده سال جنگ سوریه نشان میدهد که بحران این کشور راه حلی سیاسی دارد.
پدرسن گفته که در ارتباط با یافتن راهحلی برای مناقشه سوریه در تماسی مستمر با مقامات آن کشور و همچنین با مسئولان روسیه است.
منبع:https://www.dw.com
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.