نهادی که زیر نظر کنگره و دولت آمریکا فعالیت میکند در گزارشی امروز دوشنبه از گسترش همکاری میان پکن و تهران ضد منافع واشنگتن ابراز نگرانی کرده و درباره آن هشدار داده است.
«کمیسیون بررسی روابط اقتصادی و امنیتی ایالات متحده-چین» ( USCC یا یو.اس.سی.سی) این گزارش را امروز دوشنبه منتشر کرده است.
«یو.اس.سی.سی» در وبسایتش نوشته جزو هیچیک از ادارات یا سازمانهای دولت فدرال آمریکا نیست اما مستقیماً زیر نظر کنگره و رئیسجمهور فعالیت میکند. مأموریت این سازمان، ارائه توصیههایی در خصوص تجارت دوجانبه با چین به کنگره یا رئیسجمهور آمریکا است.
عنوان گزارشی که روز دوشنبه منتشرشده «روابط چین-ایران: شراکت راهبردی محدود اما بادوام» انتخاب شده و در آن به تقویت روابط ایران و چین در عرصههای اقتصادی، اطلاعاتی و دیپلماتیک اشاره شده است.
«یو.اس.سی.سی» در این گزارش از اینکه محور همکاریهای ایران و چین در سالهای اخیر به سمت مخالفت با «نظم بینالمللی آمریکا تحت رهبری آمریکا» حرکت کرده ابراز نگرانی کرده است.
در این گزارش آمده است: «روابط ایران و چین، در همکاریهای کاربردی محدوی ریشه دارد که طی سالهای گذشته به سمت شراکتی هدفمندتر در جهت مخالفت با نظم بینالمللی تحت رهبری آمریکا همکاری کرده است.»
در این گزارش تصریح شده با آنکه چین درباره نزدیک شدن به ایران ملاحظاتی دارد اما تهران و پکن منافع مشترکی در زمینه مقابله با سیستمهای غربی و اکتساب منافع دوجانبه از این روش تعریف کردهاند.
«یو.اس.سی.سی»، به عنوان مثال به همکاری ایران و چین در انتشار اخباری بر خلاف روایت آمریکا درباره بیماری همهگیر کووید-۱۹ و یا کمک چین به ایران برای دور زدن تحریمها با خرید نفت از این کشور اشاره کرده است.
گزارش مذکور به علاوه با استناد به گزارش برخی رسانههای غربی نوشته همکاری ایران و چین به بازداشت و مرگ برخی منابع اطلاعاتی آمریکا در سراسر دنیا منجر شده که این، تهدیدی برای امنیت آمریکا به شمار میرود.
منبع:https://www.farsnews.ir
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.